Tíz bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Dátum: 2021. június 18., péntek, 14:43

Tíz premiert tervez a 2021-2022-es évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS), ötöt a bérletes előadások keretében, ötöt pedig bérleten kívül - közölte sajtótájékoztatón csütörtökön Szabó Tibor, a színház igazgatója.

Október elsején a nagyszínpadon tervezik bemutatni Jimmy Roberts - Joe Dipietro Ájlávjú című musicaljét Harangi Mária rendezésében, október 15-én a Márkus Emlília teremben pedig Jacques Audiberti Árad a gazság című színművét adják elő, amelyet Kiss Csaba rendezésében állítanak színpadra.

Decemberben 3-án a Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciójaként mutatják majd be a nagyszínpadon be William Shakespeare jól ismert komédiáját Vízkereszt, vagy amit... címmel Horváth Csaba rendezésében, a Márkus Emília teremben pedig december 31-én egy kabarébemutatót láthat a közönség Shakespeare a mellényzsebben címmel a WS színművésze, Kelemen Zoltán válogatásában és rendezésében.

Február 11-én mutatják be a nagyszínpadon Bartha Lajos Szerelem című színművét Nagy Cili rendezésében, a Márkus Emília teremben pedig március 11-én Voltaire Candide című pikareszkjét állítják színpadra Nagy Péter István rendezésében.

A bérleten kívüli előadások sorát Visky András Pornó című egyszemélyes játéka nyitja majd Csonka Szilvia tolmácsolásával és rendezésében, a mű valamikor szeptemberben kerül színre a WS Stúdiószípadán. A történet egy munkájában ellehetetlenített színésznőről szól, aki annak ellenére megpróbál nem félni, hogy a hatalom megfigyelteti mint "Pornó" fedőnév alatt nyilvántartott célszemélyt.

Október 8-án szintén a Stúdiószínpadon láthatja a közönség a Szombathelyi Bábszínház és a Weöres Sándor Színház közös vállalkozásaként Patrick Ness - Siobhan Dowd Szólít a szörny című, első sorban fiataloknak szóló játékát Vidovszky György rendezésében, ugyanitt láthatja a fiatal közönség az Ajándék című előadást a WS és a Kerekasztal Színházi és Nevelési Központ előadásában, Horváth János Antal rendezésében.

Jövő év májusában tervezik bemutatni a Márkus Emília teremben egy vasi szerző, Szenkovits Péter Kavicsröptetők című első darabját, amelynek három szereplője Kiss Mari, Trokán Péter és Balogh János lesznek.

Valamikor 2022 tavaszán a Stúdiószínpadon tervezik a bemutatóját a WS egyik színésze, Szerémi Zoltán előadóestjének.

A direktor elárulta, hogy a 2022-2023-as évad első premierjeként jövőre május közepén Csehov Sirály című színművének bemutatását is tervezik Szardar Tagirovszkij rendezésében.

Szabó Tibor szólt arról, hogy továbbra is repertoáron maradnak az Ádám almái, A Pál utcai Fiúk, a Haragossziget, az Abigail bulija, A padlás és a Farsang című előadások.

Tájékoztatott arról is, hogy rövidesen öt szabadon választott előadást tartalmazó, egész évadra szóló, úgynevezett "szabad bérletet" vezetnek be.

Az igazgató bejelentette: július elsején tartják a Weöres Sándor Színház évadzáró társulati ülését, ahol ismertetik majd a távozók és a társulathoz érkezők nevét.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ