Öt új bemutatót tervez az új évadra a Kolibri Színház
Dátum: 2021. június 29., kedd, 19:48

Öt új bemutatót tervez a jövőre 30 éves fennállását ünneplő Kolibri Színház a 2021/2022-es évadra.

A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jubileumi évadot szeptember első szombatján a Kolibri Fesztivállal nyitják. A szeptemberben Budapesten zajló Eucharisztikus Kongresszus részeként mutatják be Egressy Zoltán Rózsakirálylány című darabját Novák János rendezésében. Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a legkisebbeknek a Kolibri Fészekben. Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter állítja színpadra a Kolibri Pincében.

A jövő évadban folytatódik a Locspocs-sorozat a Kolibri színpadán. Tor Age Bringsvard meséjét Kozák Katalin fordítása alapján Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást Novák János rendezi Locspocs és a sárkánylány címmel. A Kolibri Színház 2019-ben meghirdetett kortárs magyar drámaíró pályázatának díjazottja volt Kiss Noémi A bálna és a srác című darabja, amelyet Markó Róbert állít színpadra az évad utolsó bemutatójaként.

A tervek szerint 2022-ben megvalósulhat a 2020 tavaszán elmaradt jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében.

A társulat közönség előtt is bemutatja az idén élő stream-közvetítéssel debütált előadásait, így a Krausz Attila Tipli című kortárs regényéből adaptált, Vidovszky György rendezte ifjúsági előadást, a Dániel András népszerű meséiből készült Egy kupac kuflit Andrusko Marcella rendezésében, valamint Kuthy Ágnes rendezésében Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját.

Már közönség előtt tarthatták meg Az ember tragédiája című ifjúsági előadás előbemutatóját Novák János rendezésében, valamint a Watergate Az időkripták rejtélye című interaktív szabadulószínház munkabemutatóját, amelyet Vidovszky György rendezett a Kolibri Pincében.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy idén két díjjal is gazdagodott a Kolibri Színház társulata: Orosz Klaudia képzőművészeti vezető munkáját Blattner Géza-díjjal jutalmazták, Novák Jánost pedig életműdíjjal tüntette ki az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége.

A múlt heti évadzárón a hagyományoknak megfelelően a társulat belső művészeti elismeréseit is kiosztották. A kollégák titkos szavazatai alapján idén Nyirkó Krisztina és Krausz Gábor színművészek, valamint Kuklis Katalin öltöztető és Kiss Géza ügyelő érdemelte ki az elismerést - írták a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ