Két díjat nyert a romániai Atelier fesztiválon a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója
Dátum: 2021. július 1., csütörtök, 19:29

Két díjat nyert a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás a 27. Nagybányai Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon - közölte csütörtökön az erdélyi színház.

A produkciót korábban díjazták a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján is. Most Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője a legjobb rendezés díját érdemelte ki az előadásért, Gerner Csaba színművész pedig elnyerte a legjobb férfi alakítás díját a nagybányai fesztiválon.

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójának alkotói közül jelölt volt Éder Enikő színművész a legjobb női alakítás kategóriában, Szvatek Péter díszlettervező a legjobb díszletért járó elismerésre és Varsányi Anna jelmeztervező a legjobb jelmez díjára.

Az aradi és a szegedi társulat előadása egyedüli magyar nyelvű produkcióként szerepelt az Atelier Fesztivál versenyprogramjában, román felirattal tekintették meg a nézők és a rangos szakmai zsűri, amelynek tagja volt Doru Mares költő, műfordító, színikritikus, Ioana Craciunescu színész, költő és Claudiu Groza kritikus, közíró.

Az egyik legrégibb romániai színházi seregszemlét június 22. és 30. között szervezték meg Nagybányán, a romániai mellett magyarországi, franciaországi, belgiumi és marokkói társulatok részvételével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ