Csonka évadot zárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Dátum: 2021. július 2., péntek, 16:03

Csonka évadot zárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amelynek társulata a járványidőszak alatt is dolgozott az új előadások létrehozásán - közölte pénteken hivatalos honlapján a teátrum.

Szabó Tibor februárban hivatalba lépett igazgatója az évadzáró társulati ülésen felidézte, hogy szerint megjelentek az online térben, megtartották első stream előadásukat: a Kis hölgy a Maximból című darabot láthatták a nézők. A májusi nyitás után három bemutatót tartottak és két hónap alatt pótolták a bérletes előadásokat is.

A tájékoztatás szerint a direktor közölte: a jövő évad produkcióinak zöme még előkészítő fázisban van, munkabemutatót tartottak Visky András Pornó című darabjából, amelyben szeptember 18-án két év után tér vissza a színpadra Csonka Szilvia. Megtartották a munkabemutatót Lipták Ildikó Az ajándék című darabjából is, előkészítő fázisban van szavai szerint a Mesebolt Bábszínházzal közösen készülő Szólít a szörny című előadás és az Árad a gazság című darab.

Sikerrel zárult az Osonó Színházműhellyel közös drámatábor, amely ősszel pedagógusoknak szánt tréninggel folytatódik és zajlanak az olvasópróbák: a napokban az évad második felében műsorra kerülő Sirály rendezője, Sardar Tagirovsky is elkezdi a munkát a színészekkel.

A jövő évadtól már nem lesz tagja a társulatnak Jordán Tamás, a színház alapító igazgatója. Távozik a társulattól Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid, valamint Lábodi Ádám is. Új tagja lesz a társulatnak Dénes Emőke, Némedi Árpád és Gyulai-Zékány István.

Szabó Tibor a társulati ülésen szólt arról is, hogy a színház művészei augusztusban a város és a régió számos kulturális rendezvényén lépnek fel, augusztus 8-án az Érezd Szombathelyt! elnevezésű programsorozatban Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadását láthatja a közönség, 27-én, a Bornapokon a Mágikus Mintha színészzenekar lép fel.

Szeptember 5-én A dzsungel könyve legismertebb dalait adják elő a társulat tagjai a Savaria Múzeumban nyíló vadászati kiállításon, szeptember 11-én Szombathely főterén Weöres-tér címmel közönségtalálkozót rendez a társulat, ugyanezen a napon a püspöki palota ad otthont Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című felolvasószínházi produkciója bemutatójának, amelyet Kelemen Zoltán rendez.

A Weöres Sándor Színház szeretné tevékenységét kiterjeszteni a térség több városára, nemcsak Szentgotthárddal és Sopronnal terveznek közös projekteket, de megállapodást készülnek kötni a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével, valamint a Sárvári Zene Házával is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ