Tizenkét bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a Békéscsabai Jókai Színház
Dátum: 2021. július 5., hétfő, 18:24

Tizenkét bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a Békéscsabai Jókai Színház: a felnőtteket négy nagyszínpadi, két kamaratermi és két stúdiószínházi bemutatóval, a gyerekeket pedig négy előadással várják - tájékoztatta a teátrum hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írják, a pandémia okozta sokk, elzártság és stressz miatt a következő évadot szeretnék szórakoztatóbbá tenni, így zenés évadot hirdetnek.

Az előző szezonról júliusra tolódott a Verebes István által rendezett Pezsgős vacsora bemutatója; szeptemberre pedig a Száll a kakukk fészkére című könyv alapján készült Kakukkfészek premierje, így ha a járvány nem szól ismét közbe, várhatóan novemberben indul az új évad.

A felnőtteket a nagyszínpadon a Made in Hungáriával, Tamási Áron Énekes madár című szerelmes játékával, a Zorba című musicallel és az eredetileg az előző évadra tervezett Drakula horrorrockoperával várják.

A kamaraszínházban egy komolyabb és egy könnyed darabbal készülnek. színre viszik Szabó Magda Az ajtó című, önéletrajzi elemekre támaszkodó regényét és Neil Simon Furcsa pár című vígjátékának női változatát.

A stúdiószínházban kétszereplős darabokkal várják a nézőket: a Váratlan találkozások egy elvált házaspárról szól, akiket mégis összekötnek az ünnepek. A Királyom, Isten áldjon című darab pedig Mátyás király titkos szerelmét emeli a középpontba.

A gyerekeket több ősbemutató is várja. A Viharsarok Táncszínházzal közös koprodukció lesz a Fehérlófia című mesejáték. Az eredetileg az előző évadra tervezték az Egy vérből. elnevezésű drámapályázat egyik nyertes darabja, a Tihany Tündér bemutatóját, amely a gyerekek nyelvén foglalkozik a trianoni kataklizmával.

A Petőfi-évforduló előtt a János vitéz modern hangszerelésű, rockos változatával hajtanak fejet Koltay Gábor rendezésében. A legkisebbeknek pedig a Trón alatt a király című macskatörténetet ajánlják a végzős színészosztály vizsgadarabjaként.

A Békéscsabai Jókai Színház a jövő évadban is csatlakozik a kormány által indított Lázár Ervin-programhoz, 26 előadást tartanak majd az általános iskola harmadik és ötödik osztályos tanulóinak. Emellett a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a vak, siket és nagyothalló nézőket is várják kiemelt előadásaikra, amelyeken jelnyelvi tolmács és narrátor működik közre.

Tizedik éve teszik lehetővé a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeknek, hogy ellátogassanak egy-egy előadásra, az utazásukat is biztosítva. A Déryné-program részeként pedig három előadás (a Vénusz nercben; a Hajnalban, délben, este és a Két összeillő ember) olyan településekre utazik a következő évadban, ahol a nézők ritkán jutnak kőszínházi előadáshoz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ