Mundruczó Kornél színházrendezőként tér vissza a Velencei Biennáléra
Dátum: 2021. július 5., hétfő, 18:27

Mundruczó Kornél színházrendezőként tér vissza a Velencei Biennáléra, ahol a Proton Színház Nehéz istennek lenni című előadását láthatja a közönség kedden és szerdán.

A produkció Velencében búcsúzik a külföldi, augusztus végén Budapesten pedig a magyar közönségtől - olvasható a Proton Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, egy évvel azután, hogy Pieces of a Woman című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatták, Mundruczó Kornél ismét szerepel a Velencei Biennálé programjában, de ezúttal a színházi szekcióban.

A Nehéz istennek lenni olaszországi premierjét szabadtéren, az Alfredo Albanese parkban tartják. A 2010-es bemutató óta eltelt 11 év alatt a Proton Színház produkciója bejárta Európát, és Ausztráliába is eljutott, a mostani lesz a 19. és egyben utolsó vendégjátéka.

A Sztrugackij fivérek ihlette darabban Láng Annamáriát, Wéber Katát, Kiss Diána Magdolnát, Gera Marinát, Rába Rolandot, Bánki Gergelyt, Katona Lászlót, Friedenthal Zoltánt, Szemenyei Jánost és Nagy Zsoltot láthatja a közönség.

A Biennale Teatro idei programját a nemzetközi hírű ricci/forte társulat alapítói, Stefano Ricci és Gianni Forte állították össze. A művészeti vezetők Mundruczó Kornél rendezése mellett meghívták Hód Adrienn társulatát, a szintén magyar Hodworksöt, valamint olyan neves nemzetközi alkotókat, mint a lengyel Krzysztof Warlikowski, az angol Kae Tempest vagy a német Thomas Ostermeier.

A magyar közönség augusztus 27-én, 28-án és 29-én a Gyömrői út 156. szám alatt található raktárban láthatja utoljára a Proton Színház első, saját gyártású, nemzetközi koprodukcióban készült előadását, amely ezúttal az Örkény István Színházzal együttműködésben fog megvalósulni. A búcsú ez alkalommal egyben ünnep is lesz, ugyanis a színdarab 75. előadása is erre az utolsó blokkra fog esni - emelik ki a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ