Mundruczó Kornél színházrendezőként tér vissza a Velencei Biennáléra
Dátum: 2021. július 5., hétfő, 18:27

Mundruczó Kornél színházrendezőként tér vissza a Velencei Biennáléra, ahol a Proton Színház Nehéz istennek lenni című előadását láthatja a közönség kedden és szerdán.

A produkció Velencében búcsúzik a külföldi, augusztus végén Budapesten pedig a magyar közönségtől - olvasható a Proton Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, egy évvel azután, hogy Pieces of a Woman című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatták, Mundruczó Kornél ismét szerepel a Velencei Biennálé programjában, de ezúttal a színházi szekcióban.

A Nehéz istennek lenni olaszországi premierjét szabadtéren, az Alfredo Albanese parkban tartják. A 2010-es bemutató óta eltelt 11 év alatt a Proton Színház produkciója bejárta Európát, és Ausztráliába is eljutott, a mostani lesz a 19. és egyben utolsó vendégjátéka.

A Sztrugackij fivérek ihlette darabban Láng Annamáriát, Wéber Katát, Kiss Diána Magdolnát, Gera Marinát, Rába Rolandot, Bánki Gergelyt, Katona Lászlót, Friedenthal Zoltánt, Szemenyei Jánost és Nagy Zsoltot láthatja a közönség.

A Biennale Teatro idei programját a nemzetközi hírű ricci/forte társulat alapítói, Stefano Ricci és Gianni Forte állították össze. A művészeti vezetők Mundruczó Kornél rendezése mellett meghívták Hód Adrienn társulatát, a szintén magyar Hodworksöt, valamint olyan neves nemzetközi alkotókat, mint a lengyel Krzysztof Warlikowski, az angol Kae Tempest vagy a német Thomas Ostermeier.

A magyar közönség augusztus 27-én, 28-án és 29-én a Gyömrői út 156. szám alatt található raktárban láthatja utoljára a Proton Színház első, saját gyártású, nemzetközi koprodukcióban készült előadását, amely ezúttal az Örkény István Színházzal együttműködésben fog megvalósulni. A búcsú ez alkalommal egyben ünnep is lesz, ugyanis a színdarab 75. előadása is erre az utolsó blokkra fog esni - emelik ki a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ