Öt bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház
Dátum: 2021. július 26., hétfő, 18:36

Öt bemutatót tervez a 2021-2022-es évadban a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely hétfőn kezdte árusítani az új évadra szóló bérleteket - közölte az erdélyi teátrum.

Az új évadot a Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett dráMA kortárs színházi találkozóval indítják, amely immár tizenkettedik alkalommal teremt lehetőséget találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére.

A társulat első bérletes előadásának bemutatója a világhírű német klasszikus, Friedrich Schiller ifjúkori drámája, a Haramiák lesz Florin Vidamski rendezésében. Schiller drámájában a bűnösség és ártatlanság közötti vékony mezsgye, a hatalommal való szembefordulás, a generációs konfliktusok, a testvérféltékenység kérdései tematizálódnak.

A következő bemutató Niel Simon Furcsa pár című darabja lesz, amely egy fergeteges komédia a barátságról, magányról és elfogadásról. A felhőtlen szórakozást ígérő darab bemutatója ősszel lesz Lendvai Zoltán rendezésében.

Ezt követi a Száll a kakukk a fészkére című világhírű regény alapján készült színpadi adaptáció bemutatója a székelyudvarhelyi színházhoz immár negyedik alkalommal visszatérő Vladimir Anton rendezésében.

Az évad negyedik nagyszínpadi előadása a Pintér Béla által írt Kaisers TV, Ungarn című előadás lesz Anger Zsolt rendezésében.

Közölték, hogy ugyan gyermekbérletet nem hirdetnek, de a műsoron tartott, valamint meghívott gyermekelőadások mellett új bemutatóval készülnek. Így a gyermekeket Ulrich Hub bűbájos zenés ifjúsági darabjával, a Noé történetéből inspirálódott Nyolckor a bárkán című előadással lepik meg. Az előadást Márkó Eszter fogja színpadra állítani.

A bérletes előadások sorát az Udvarhely Néptáncműhely két előadása és a Csíki Játékszín egy vendégelőadása gazdagítja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ