Derzsi György és Meskó Zsolt műve nyerte a III. Madách Musical Pályázatot
Dátum: 2021. július 27., kedd, 16:54

Derzsi György és Meskó Zsolt Kazinczy, a tizenötödik című műve nyerte a III. Madách Musical Pályázatot, a győztes pályaművet, amely az 1848-49-es szabadságharc korát idézi meg, a Madách Színház a 2021/2022-es évadban mutatja be - közölte a teátrum csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a pályázaton, amelyet új magyar musical megalkotására hirdetett meg a színház, kizárólag még nyilvános színpadi előadáson be nem mutatott művek vehettek részt. A négy döntőbe jutott pályaműből 30-40 perces keresztmetszetet állított színpadra Valcz Péter és Widder Kristóf rendező a Madách Színház művészeivel közösen. A döntőt a Madách online színházában a nagyközönség is megtekinthette.

A Kazinczy, a tizenötödik témaválasztása megidézi az 1948-49-es szabadságharc korát. Középpontjában a hétköznapi ember áll, aki sodródik a történelem viharában, az apai örökség árnyékában, a megéletlen szerelem bánatában, és így válik Ady Endre szavaival muszáj-Herkulessé. A zsűri nagyra értékelte a klasszikus téma modern zenei világát - olvasható a közleményben.

Olgyay Gábor, Kövessy Róbert és Széll Szilvia Hegyikristály című munkájában a zsűri az egyedi, különleges zenét emelte ki, továbbá méltatta egyedi stílusát és érzékenységét a korszerű problémák iránt. Szitha Miklós és Egressy Zoltán közös pályaműve, A tegnap holnapja eredeti írói ötletre épül. Szellemes történet, érdekes szerepek, sajátos hang és világlátás jellemzi, groteszk görbe tükre abszurd életünknek.

Tóth Péter és Hegyi György Shakespeare Zrt.-je leleményes és friss történetének középpontjában az a történelmi kérdés áll, hogy ki írta Shakespeare drámáit.

A zsűri tagjai Kocsák Tibor zeneszerző, zenei vezető, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, író, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója voltak - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A hiúságnak nincsenek fokozatai, legfeljebb az ügyességnek, amellyel eltitkoljuk."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ