Öt új bemutatóval készül a 30 éves Kolibri Színház új évadában
Dátum: 2021. agusztus 18., szerda, 11:09

Öt új bemutatóval készül, de az elmaradt premiereket is megtartja az idén 30 éves fennállást ünneplő Kolibri Színház új évadában, amely szeptember 4-én családi fesztivállal veszi kezdetét.

A színház MTI-ez elküldött tájékoztatja szerint Novák János igazgató az évadnyitó társulati ülésen kiemelte, hogy terveik szerint az idei évad második felében megvalósulhat X. Kaposvári ASSITEJ Biennále is, amely tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Hangsúlyozta, hogy a vírusjárvány okozta nehézségek ellenére a társulata új lendülettel és bizakodóan kezdi el a közös munkát.

A színház tájékoztatása szerint az Eucharisztikus Kongresszus részeként mutatja be a Kolibri Színház augusztus 28-án, Városháza Díszudvarán Egressy Zoltán Rózsakirálylány - Szent Erzsébet legendája című előadást, amelynek próbái - Novák János rendező vezetésével - már megkezdődtek.

Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című mesekönyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a Kolibri Fészekben, a premiert szeptember 18-án tartják.

Ősszel közönség előtt is bemutatják a múlt évadban, élő streamközvetítéssel debütált előadásokat: Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját, amelyet Kuthy Ágnes állított színre; Az ember tragédiája című ifjúsági előadást Novák János rendezésében, valamit Vidovszky György Watergate: Az időkripták rejtélye című interaktív szabadulószínházát.

Decembertől, a Kolibri Pincében Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter rendezésében láthatja a közönség.

Folytatódik a Locspocs-sorozat az évad második felében. Tor Age Bringsvard meséjét Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást Novák János rendezi Locspocs és a sárkánylány címmel.

Az évad utolsó bemutatójeként lesz látható az Útlevél című, nemzetközi együttműködésben megvalósuló ifjúsági produkció, amelyet Vidovszky György visz színre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Aforizmák
„ Semmitől sem félek annyira, mint a félelemtől."
Montaigne
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ