Gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat pénteken
Dátum: 2021. agusztus 30., hétfő, 19:22

Szeptember 3-án ünnepélyes gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót, amely a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetésében fog működni.

A színháznak helyet adó, egykori Petőfi Szálló és Vigadó épületéről szólva Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta: "eredeti állapotában, népi szecessziós stílusban sikerült felújítani a szocializmus idején átalakított belső terű épületet. Az ékszerdoboz 370 néző befogadására alkalmas, korszerű színpadtechnikát, modern berendezéseket kapott".

Mint kifejtette, Szentesen nem lesz állandó színházi társulat, a tervek szerint havi négy bérletes előadást tartanak a békéscsabai teátrum előadásában a Jókai Színház repertoárjából. Emellett havi két meghívott előadást látnak vendégül az ország más színházaiból, valamint négy gyermekelőadást is terveznek.

"Szeptember 3-án kétórás szabadtéri gála lesz a színház előtt. Bemutatkoznak a helyi művészeti együttesek, az előadóművésszé lett volt szentesi drámatagozatos gimnazisták, fellépnek a békéscsabai színház művészei, lesznek országos sztárok és cirkuszi produkció is" - sorolta Seregi Zoltán. A gála este a Jókai Színház produkciójával, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjának előadásával zárul.

A rangos szentesi drámatagozatos Horváth Mihály Gimnázium saját helyiséget kap az épületben. A célok között szerepel, hogy a környékbeli települések, Csongrád, Hódmezővásárhely és Orosháza színházi ellátását is megoldja a szentesi intézmény, ezt kijáró közönségszervezők fogják segíteni.

Elindul a Szentesi Szalon is, amely kulturális központként fog működni az épületben. Itt tudományos, művészeti, sport és életmód témában lesznek kamaratalálkozók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Ha nem lennének ellenségeim, ki szedné le rólam a rozsdát?"
Kálvin János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ