Hét bemutatót tervez a Csíki Játékszín az új évadban
Dátum: 2021. szeptember 4., szombat, 16:37

Hét bemutatót tervez az új évadban a csíkszeredai Csíki Játékszín, amely a termek 70 százalékos kihasználtságával tartja meg előadásait a koronavírus-járvány miatt - adta hírül pénteken a Krónika című napilap.

Veress Albert, a színház új igazgatója elmondta, hogy jelenleg Otfried Preußler Torzonborz című mesejátékán dolgoznak, amelyet Budaházi Attila állít színpadra, illetve Dálnoky Réka és csapata által írt Kilencvenegy című közösségi színházi előadáson, amelyet rendezőként Bartalis Gabriella jegyez.

Novemberben mutatják be William Shakespeare III. Richárdját Vladimir Anton rendezésében, szilveszterre pedig a Sebestyén Aba által rendezett Csárdáskirálynő című nagyoperettel készülnek. A jövő év elején a nagyszínpadon mutatják be Moliere Tartuffe-jét Victor Ioan Frunza rendezésében.

Egy új műfajban is kipróbálják magukat, a legkisebbek egy babaszínházi előadást láthatnak Cseppinkóka kalimbaba szenzációs anyakalandja címmel, Varró Dániel művét Blénessy Enikő állítja színpadra. Tavasszal egy nagyszínpadi kamaraelőadást is bemutatnak, Rodrigo García Agamemnonját Alejandro Duran rendezésében.

A közönség egy vendégelőadást is megtekinthet, Pintér Béla Kaisers TV, Ungarn című darabját Anger Zsolt rendezésében a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadásában.

Műsoron tartják továbbá a Valahol Európában című musicalt Somogyi Szilárd rendezésében, a Zakariás Zalán rendezte Bolha a fülbe című vígjátékot, az Ásókapa című közösségi színházi előadást Bartalis Gabriella rendezésében, illetve a Hatházi András rendezte Gyerekünket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ