Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban
Dátum: 2021. szeptember 9., csütörtök, 12:57

Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul a 2021/22-es évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban: a Fame - A hírnév ára című musicalt az egészségügyi dolgozók már láthatták nyáron, szeptembertől pedig a nagyközönség is megnézheti, csakúgy, mint Az ember tragédiája II.-t, amelyet még nem tudtak bemutatni.

A hétfői évadnyitó társulati ülésen Szikora János igazgató elmondta, hogy október elején a Diótörőcske című színdarabot is bemutatják, amelyet Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben láthatja először a közönség, majd a Boeing Boeing című komédia nagyszínházi bemutatója következik, a második félévben pedig Az öreg hölgy látogatása és a Szentivánéji álom kerül műsorra.

A Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, valamint Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

A Pelikán Fészekben Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színhpadi változatát mutatják be.

A Pelikán Fészekről szólva Szikora János közölte: megújult a mobil nézőtér, az előcsarnok és a galéria, az épület hang- és hőszigetelést kapott, és a fénytechnika is új.

Cser-Palkovics András polgármester szerint másfél év hiányérzet van az emberekben a járvány és a színház zárvatartása miatt. Reményét fejezte ki, hogy ezúttal már nem kell hetekre, hónapokra leállni az előadásokkal.

Jelezte, hogy a színház működése zavartalan, a fejlesztési terv sem csorbul, a főépületre és a Pelikánra összesen 165 milliót költenek, költöttek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Akkor tudod, hogy jól dolgoztál, ha élvezted."
Pearl Buck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ