Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban
Dátum: 2021. szeptember 9., csütörtök, 12:57

Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul a 2021/22-es évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban: a Fame - A hírnév ára című musicalt az egészségügyi dolgozók már láthatták nyáron, szeptembertől pedig a nagyközönség is megnézheti, csakúgy, mint Az ember tragédiája II.-t, amelyet még nem tudtak bemutatni.

A hétfői évadnyitó társulati ülésen Szikora János igazgató elmondta, hogy október elején a Diótörőcske című színdarabot is bemutatják, amelyet Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben láthatja először a közönség, majd a Boeing Boeing című komédia nagyszínházi bemutatója következik, a második félévben pedig Az öreg hölgy látogatása és a Szentivánéji álom kerül műsorra.

A Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, valamint Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

A Pelikán Fészekben Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színhpadi változatát mutatják be.

A Pelikán Fészekről szólva Szikora János közölte: megújult a mobil nézőtér, az előcsarnok és a galéria, az épület hang- és hőszigetelést kapott, és a fénytechnika is új.

Cser-Palkovics András polgármester szerint másfél év hiányérzet van az emberekben a járvány és a színház zárvatartása miatt. Reményét fejezte ki, hogy ezúttal már nem kell hetekre, hónapokra leállni az előadásokkal.

Jelezte, hogy a színház működése zavartalan, a fejlesztési terv sem csorbul, a főépületre és a Pelikánra összesen 165 milliót költenek, költöttek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A kritikus az a kesztyű, aki kéznek hiszi magát, és ha csak teheti, ökölbe szorul."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ