Egy magyar előadás látható a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon
Dátum: 2021. szeptember 11., szombat, 14:04

Kiállításokkal, műhelymunkákkal, könyvbemutatókkal és a legkisebbeknek szánt előadásokkal, köztük egy magyar produkcióval várja a közönséget szeptember 19. és 24. között a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

A rendezvény hat napján tizenkét előadás verseng a fődíjért, a Grand Prix-ért. Emellett díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért. Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, amelyet az idén Jovan Caran szerb színész, rendező, illetve Ljudmila Konsztantinova Hensze kazah bábtervező vehet át.

A produkciók Szerbiából, Magyarországról, Bulgáriából, Izraelből, Németországból, Csehországból, Oroszországból, Horvátországból, Brazíliából, Szlovákiából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek a vajdasági városba.

A versenyprogramban ezúttal egyetlen magyar előadás szerepel. A győri Vaskakas Bábszínház a Vuk című előadással áll színpadra Szabadkán. Fekete István legismertebb műve látványos díszletek között mutatja be a kis róka felnövés-történetét.

Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi huszonnyolc évben több mint ötven országból mintegy ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ