Kilenc produkcióval készül az évadra a Griff Bábszínház
Dátum: 2021. szeptember 15., szerda, 15:49

Érdekes, izgalmas, közönségbarát műsortervvel készül a 2021/2022-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az Ilók, Mihók és más bolondságok című népmesét pénteken mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében a kőszínházban.

A rendező Szász Ilona dramaturggal a Bolond mese gyűjteményből három játékos, humoros történetet választott ki. A szerepeket Csepregi-Kovács Napsugár, Szolnok Ágnes, Tóth Mátyás és Vári Vivien játssza. A látványos bábelőadáson - Nagy-Kovács Géza díszlettervező és Rofusz Kinga bábtervező alkotása nyomán - klasszikus kesztyűbábokat alkalmaznak, a négy keretes díszletben a helyszíneket szimbolizáló geometrikus formák váltakozva jelennek meg.

Bartal Kiss Rita művészti vezető elmondta: bábtechnikában, díszleteben, valamint az előadás terjedelemében mobiltáshoz, a változó helyzethez alkalmazkodtak.

Hozzátette: az új évadban több népmesét választottak, ugyanakkor a Griff kínálatában kortárs és műmeséket is láthat a közönség. Színpadra állítják többek közt a Széttáncolt cipellőket, a Csipkerózsikát, az Égig érő fa című népmesét, műsorra tűzik a Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos, valamint a Lenka és Palkó című bábjátékot. Decemberben Nemes Nagy Ágnes művei nyomán összeállított műsort, a Hóesésben című zenés, táncos, látványos előadást láthatja a közönség.

Szűcs István színházigazgató az MTI-nek elmondta: az előadásokat a pandémia alatt a virtuális térben tették közzé, a tavasz utolsó és a nyár első hónapjában pedig az óvodás korosztálynak játszottak.

A korábbi időszakban a nézők száma évente meghaladta a 30 ezret, míg az elmúlt évadban 80-90 százalékkal csökkent a nézők száma.

A 2021/2022-es évad bemutatóinak nagyrészét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), valamint a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával tudják megvalósítani.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ