A közös emlékezet a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozó középpontjában
Dátum: 2021. szeptember 15., szerda, 15:59

A közös emlékezet áll a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozó középpontjában, amelyen 13 társulat 15 előadása lesz látható - közölte kedden a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

A Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett 12. dráMA kortárs színházi találkozó szeptember 20. és 26. között zajlik, a seregszemlének továbbra is az a célja, hogy szolgálja a kortárs színházat és drámát, és lehetőséget teremtsen a találkozásra, alkotói beszélgetésekre.

A programban román és magyar nyelvű előadások, gyermeknek szóló produkciók, közösségi előadások, egyéni műsorok egyaránt szerepelnek. Emellett lesznek koncertek, könyvbemutatók, filmvetítések, valamint műhelymunkák.

A vendéglátó Tomcsa Sándor Színház mellett a seregszemlén előadást mutat be a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a bukaresti Odeon Színház, a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureanu és Tamási Áron Színház, a Csíki Játékszín, a kolozsvári Reactor és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió független társulatok, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, valamint a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum.

Ugyancsak a dráMA keretén belül hirdetik meg az ötödik dráMÁzat drámaíró pályázat kategóriáinak győzteseit. A pályázatról Nagy Pál, a székelyudvarhelyi színház igazgatója korábban a Krónika című erdélyi napilapnak elmondta, hogy az idén a szervezők meglepetésére több mint 160 alkotás érkezett be. Úgy vélte, hogy remek alkotások vannak mind a magyar, mind a román nyelvűek között.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ A probléma csak ennyi: művész tudsz-e maradni, miközben felnőtté válsz, mert minden gyermek művész."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ