Nyílt nappal kezdődik a Soproni Petőfi Színház évada szombaton
Dátum: 2021. szeptember 16., csütörtök, 14:39

Nyílt nappal és szabadtéri gálaműsorral kezdődik a Soproni Petőfi Színház 2021/2022-es évada szeptember 18-án - tájékoztatta a színház az MTI-t.

A nyílt nap délelőtt tíz órakor kezdődik, amely során a látogatók bepillanthatnak a kulisszák mögé. A csoportokat Savanyu Gergely színművész, Kovács Ferenc műszaki vezető és Németh Ervin dramaturg vezeti.

A nézőtéri büfében az évad - amely A szabadság évada elnevezést kapta - előadásaiból mutatnak be részleteket a színművészek, a gyermekek pedig mesét hallhatnak.

Az első emeleten az elmúlt tíz év darabjainak plakátjaiból nyílik kiállítás, délután pedig a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar munkájába lehet bepillantani a Festőteremben.

Este hét órától a művészek gálaműsort adnak a Várkerületen, amelyben népszerű előadások énekei csendülnek fel.

Az új szezonban felnőtt bérletben lesz látható Németh László Széchenyi című történelmi drámája. A város első díszpolgáráról szóló darabot Csiszár Imre Kossuth-díjas művész állítja színpadra.

Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékát Pataki András, a teátrum vezetője viszi színpadra. A darab zenéjét Szarka Gyula Kossuth-díjas zeneszerző írta.

Szintén Pataki András állítja színpadra a Sík Sándor művéből készült István király című tragédiát, amely a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, a Komáromi Jókai Színházzal, valamint a Forrás Színházzal közösen készül.

Az 1921. évi soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője készít táncművet Szarka Gyula zenéjére.

A kisszínpadon Slawomir Mrozek Emigránsok című színjátékát mutatják be a csallóközi Csavar Színházzal.

Az évadot jövő tavasszal Ábrahám Pál, Alfred Grünwald és Fritz Löhner-Beda Bál a Savoyban című revüoperettje zárja Béres László rendezésében.

Középiskolás bérletben játsszák a Széchenyit, az Ördögölő Józsiást, az István királyt, az És mégis élünk című táncművet, valamint Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter szerzőhármastól A padlás című musicalt.

A felsősök A padlás, az Ördögölő Józsiás, valamint az És mégis élünk című táncművet nézhetik meg.

Az alsó tagozatosok A rézerdő lakói című zenés mesejátékot tekinthetik meg Méhes Csaba és a Brass in the Five kvintett előadásában. Nekik szól a Szabó Magda művéből készült Tündér Lala című mesejáték Mess Attila rendezésében, valamint az Árgyilus és Tündér Ilona című mesetáncjáték Alekszej Batrakov koreográfiájával és rendezésében a Sopron Balett produkciójaként.

Az óvodás bérletesek A rézerdő lakóit, az Árgyilus és Tündér Ilonát, valamint a Ziránó Színház Kelekótya haramiák című zenés bábjátékát láthatják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ