Átadták a Békéscsabai Jókai Színház saját elismeréseit
Dátum: 2021. szeptember 21., kedd, 11:16

Átadták az előző évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban - közölte a teátrum hétfőn közleményben az MTI-vel.

A társulat szavazatai alapján az évad színművésze fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő, érett színművész kategóriában Czitor Attila, tapasztalt színművész kategóriában pedig Nagy Erika lett.

A legjobb háttérmunkáért adományozott díjat a színház munkatársainak döntése alapján a 2020/2021-es évadban Kohári Imre hangtechnikus, tárvezető vehette át.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről - az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően - ebben az évben is szakmai bírálóbizottság döntött. Az idei kitüntetett a teátrum örökös tagja, a 93 éves Dariday Róbert lett. Őt Koltay Gábor rendező a Trianon rockopera narrátoraként nyújtott teljesítményéért jelölte a díjra.

Mint írják, az idei évadban a színház elsősorban zenés darabokkal várja a pandémia után visszatérő közönséget. Az évad a Made in Hungária darabbal veszi kezdetét, amelyet Tamási Áron Énekes madár című szerelmes játéka követ. A társulat harmadik bemutatója a Drakula című horror rockopera lesz, amelyet Seregi Zoltán visz színre. Végül az évadot a Zorba, a görög című musical zárja majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ