Átadták a Békéscsabai Jókai Színház saját elismeréseit
Dátum: 2021. szeptember 21., kedd, 11:16

Átadták az előző évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban - közölte a teátrum hétfőn közleményben az MTI-vel.

A társulat szavazatai alapján az évad színművésze fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő, érett színművész kategóriában Czitor Attila, tapasztalt színművész kategóriában pedig Nagy Erika lett.

A legjobb háttérmunkáért adományozott díjat a színház munkatársainak döntése alapján a 2020/2021-es évadban Kohári Imre hangtechnikus, tárvezető vehette át.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy-gyűrű odaítéléséről - az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően - ebben az évben is szakmai bírálóbizottság döntött. Az idei kitüntetett a teátrum örökös tagja, a 93 éves Dariday Róbert lett. Őt Koltay Gábor rendező a Trianon rockopera narrátoraként nyújtott teljesítményéért jelölte a díjra.

Mint írják, az idei évadban a színház elsősorban zenés darabokkal várja a pandémia után visszatérő közönséget. Az évad a Made in Hungária darabbal veszi kezdetét, amelyet Tamási Áron Énekes madár című szerelmes játéka követ. A társulat harmadik bemutatója a Drakula című horror rockopera lesz, amelyet Seregi Zoltán visz színre. Végül az évadot a Zorba, a görög című musical zárja majd.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ