Babaszínházi sorozatot és rangos fesztiválokat is tervez az idei évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház
Dátum: 2021. szeptember 21., kedd, 11:17

Minden korosztálynak tervez bemutatót az idei évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A teátrum emellett megrendezné a hetedik Bábos Drámaíró versenyt és a 18. Nemzetközi Bábfesztivált is - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

Varga Anna marketing menedzser elmondta: a 2021/2022-es évadban is a műfaji sokszínűségre törekszenek, több kortárs mű feldolgozása szerepel a repertoáron.

A legkisebbeket, azaz a bölcsődéseket és a kiscsoportos óvodásokat Pöttöm színházba várják. Ezek többnyire szöveg nélküli, 25 perces ritmusjátékok, amelyeket igény szerint "házhoz is visznek". Idén a zenés-táncos Hej tulipán, tulipán, a Kocka-varázs és a Jujj, jön a rongymacska darabokat mutatják be ebben a körben.

A kicsit nagyobb óvodásokat október végén a Bagoly, aki félt a sötéttől; februárban az Állatok farsangja; áprilisban A virágot lépő lány című darabokkal várják, az alsó tagozatosoknak pedig a Pán Pétert ajánlják.

Repetoáron marad egyebek mellett a Bolondos mesék, A világszép nádszálkisasszony; A helység kalapácsa vagy az Évszakok darabok - mondta Varga Anna, hozzátéve, hogy hétvégente folytatódnak a Babaszínház és a Napsugaras Délutánok bérleten kívüli sorozatok.

Amennyiben a járványhelyzet engedi, hetedik alkalommal rendezik meg a Bábos drámaíró versenyt, amikor három író egyetlen éjszaka alatt, megadott témára egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékot ír; azt három rendező három bábszínház tagjaiból összeállított csapatokkal három nap leforgása alatt állítja színre.

Jövő június végén pedig a négynapos 18. Nemzetközi Bábfesztivált hoznák a békési megyeszékhelyre a tervek szerint - közölte Varga Anna.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ