Három ország hét színészképző intézményének hallgatói találkoznak Kecskeméten
Dátum: 2021. szeptember 21., kedd, 11:26

Hét magyarországi és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmény hallgatói mutatkoznak be keddtől hat napon át Kecskeméten - közölte a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója az MTI-vel.

Cseke Péter hangsúlyozta: újszerű rendezéseket, izgalmas dramaturgiai megoldásokat és kitűnő színészi játékot láthat a közönség a színművészeti egyetemek találkozóján, a SZÍN-TÁR-on.

Mint mondta, egy nagy klasszikust, Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját választotta színészmesterség-vizsgaelőadásának a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztálya. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves mesterszakos színészosztálya pedig Bertolt Brecht egyik legismertebb drámájával, A kaukázusi krétakörrel érkezik.

Két világhírű musicalből készült keresztmetszettel vizsgázott a tavalyi év végén a budapesti Thália Tanoda Színművészeti Akadémia musical osztálya. Az Apácák és a Hair zanzásított változata remek lehetőséget biztosít a fiatal, tehetséges növendékek számára, hogy megmutathassák kimagasló ének-, illetve tánctudásukat - emelte ki az igazgató.

Mindhárom előadásnak a Kelemen László Kamaraszínház ad otthont, a Ruszt József Stúdiószínházban pedig négy előadást láthatnak az érdeklődők a 12. SZÍN-TÁR keretében.

A Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karának elsőéves mesterszakos hallgatói a Máté Angi Mamó című regénye alapján készült előadást hozzák el Kecskemétre, míg a Pesti Magyar Színiakadémia Mohácsi István Francia rúdugrás című párkapcsolati komédiájával érkezik.

A magyar származású francia írónő, Yasmina Reza Az öldöklés istene című világhírű tragikomédiáját választották vizsgaelőadásuknak az Újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves színészhallgatói. Előadásukat követően a találkozót a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész osztályának Lövészárok-dalok című produkciója zárja, amelyben az elénekelt történeteket első világháborús katonanóták, kuplék és versek egészítik ki - tette hozzá Cseke Péter.

A seregszemlén a legjobb előadást a Magyar Művészeti Akadémia díjával ismerik el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„A nevetés bölcsebbé tesz bennünket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ