November 3-án kezdődik a VII. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban
Dátum: 2021. október 18., hétfő, 7:27

November 3-án nyílik a VII. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban; a vasárnapig tartó rendezvényen az előadások mellett kiállítás, beszélgetés és koncert is lesz - tudatták a szervezők az MTI-vel.

A produkciókkal a szervezők a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint nemzetépítő es -megtartó erejére szeretnék felhívni a figyelmet - idézi a közlemény Dörner György színművészt, igazgatót.

November 3-án tartják a fesztivál megnyitóját a Nagyszínpadon, az első előadás a Blaskó Balázs rendezte Csiky Gergely-darab lesz, A nagymama. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha készítő mester kiállítása.

November 4-én tartják a Szakralitás a művészetben című szakmai beszélgetést a Bubik István Stúdiószínpadon. Az érdeklődők 19 órakor találkozhatnak Böjte Csabával és színjátszóival a Nagyszínpadon. A gyerekek ez alkalommal A muzsika hangja című világhírű musical részleteit adják elő a közönségnek - írják a közleményben.

Fazekas István A pillanat érkezése című, Bártfay Rita által rendezett monodrámája november 5-én tekinthető meg a Bubik István Stúdiószínpadon. Gróf Széchenyi István szerepében Jánosi Dávid lesz látható. 19 órakor viszik színpadra a Veszprémi Petőfi Színház Békediktátum-Trianon 100 című előadását, Oberfrank Pál rendezésében. Az előadás a Nagyszínpadon lesz látható.

November 6-án mutatják be az Abigél titkai című előadást, Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész előadásában és szerkesztésében a Bubik István Stúdiószínpadon. Este a Szent Efrém Férfikar Angyalszárnyak című koncertje hallható a Nagyszínpadon. A férfikar 2019-ben jelentette meg Wings című lemezét, amely négy kontinens dallamait eleveníti meg.

November 7-én kerül színpadra Bártfay Rita rendezésében Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámája a Bubik István Stúdiószínpadon. Zrínyi Ilona szerepében Brunner Márta lesz látható, Caraffa generális hangja Dörner György lesz.

19 órakor lesz látható a Csíksomlyói passió a Nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa László a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

A fesztivál fővédnöke Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ