A járványra reflektáló előadást készít a Pannon Várszínház
Dátum: 2021. november 5., péntek, 6:48

A koronavírus-járványra reflektál Géczi János, Likó Marcell és Vándorfi László DEkaMerON című előadása, amelyet a Pannon Várszínház november 26-án mutat be Veszprémben, a Hangvillában.

A darabról tartott szerdai veszprémi sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta: nem átfogó társadalmi, mentális körképet szerettek volna adni a koronavírus-járvány következményeiről, viszont kortárs alkotóként kötelességüknek érezték foglalkozni a pandémia hatásaival.

Hangsúlyozta: a DekaMerON című előadással nem Boccaccio hétszáz éves művének színpadi bemutatására készül a színház. A cél az, hogy egy összművészetiségen alapuló produkció jöjjön létre, amelyben új szövegek és zenék találkoznak kulturális tradíciókkal, toposzokkal, dalokkal, áriákkal, szövegekkel és így jön létre tíz eljátszható történet - foglalta össze.

A darab, melyhez közösségi média kampányt is indított a színház, még nincs kész - emelte ki Vándorfi László. Nincs még végleges szereposztás, és az alkotói munka is folyik, Géczi János írja a szövegeket, Likó Marcell pedig a hozzájuk fűződő dallamokat - mondta.

Annyi biztos, hogy az egyrészes előadást tíz szereplő játssza, öt-öt fiatal nő és férfi, a koreográfus Hernicz Albert lesz, valamint a sólyom feláldozásáról szóló novella sajátos megjelenítésével Boccaccio művére is reflektálnak - ismertette az igazgató, aki egyben a darab rendezője is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Ha nem lennének ellenségeim, ki szedné le rólam a rozsdát?"
Kálvin János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ