Legújabb és a járvány miatt alig játszott előadásait mutatja be miniévad keretében a kolozsvári színház
Dátum: 2021. december 1., szerda, 19:32

Legújabb produkcióit és a járvány miatt keveset játszott előadásait mutatja be a pénteken kezdődő miniévad keretében a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte szerdán az intézmény az MTI-vel.

A Showcase 2021 című programsorozat a Harag György emlékkiállítás ünnepélyes megnyitójával kezdődik pénteken, és 11 napon át tart. A színházi előadások mellett könyvbemutatók is szerepelnek a programban.

A Showcase 2021 nyitóelőadása a Hamlet bemutatója lesz, amelyet Tompa Gábor színházigazgató rendezésében tekinthet meg a közönség. A Hamlet további két alkalommal kerül műsorra, akárcsak William Shakespeare másik drámája, a Rómeó és Júlia, amelyet ifj. Vidnyánszky Attila rendezett.

Kétszer játsszák Eugene Ionesco Macbett című abszurd drámáját Silviu Purcarete rendezésében és Csehov klasszikusát, a Cseresznyéskertet is Yuri Kordonsky színrevitelében.

Színpadra kerül Visky András Pornó - Feleségem története című dokumentumjátéka, amelyet Árkosi Árpád rendezett, és a George Orwell Állatfarm című kisregénye alapján készült musical, Erős Ervin, Klemm Dávid és Lénárd Róbert műve, amelyet Puskás Zoltán vitt színre.

A rendezvény keretében mutatják be Nona Rapotan 33 előadás - 33 oldal a Kolozsvári Állami Magyar Színház legújabb kori történetéből című könyvét, amely a kolozsvári színház elmúlt harminc évének előadásait elemzi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Aki keveset gondolkodik, sokat téved."
Leonardo Da Vinci
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ