Meghirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház következő évadának műsorát
Dátum: 2021. december 15., szerda, 5:58

Változatos programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház.

Nógrádi Zoltán polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a nyári programsorozat olyan színházi élményt kínál a kisváros és a térség lakóinak, illetve a Mórahalomra érkezőknek, ami korábban csak a nagyvárosokban volt elérhető.

Tavaly csaknem 20 ezer nézőt fogadott a mórahalmi szabadtéri színház, Magyarország csaknem négyszáz településről és az Észak-Bácskából érkeztek vendégek az előadásokra - közölte a polgármester.

Az évad június 11-én Péter-Szabó Szilvia koncertjével kezdődik. Június közepén visszatér Mórahalomra a Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című musical. Látható lesz a Tesla-musical stábja által színpadra állított, az erdő életéről szóló Vadak ura című új, magyar családi musical is.

Június 23-án a Monarchia Operett a Huszka Jenő műve alapján készült Sissi, a magyar királyné című darabbal vendégszerepel a homokháti kisvárosban, másnap 120 perc a föld körül címmel rendeznek gálát Kálmán Imre alkotásaiból.

Június 25-én a Best of Geszti koncerten a Rapülők, a Jazz+Az, a Gringo Sztár és a Létvágy projektek legjobb dalai csendülnek föl. Két nappal később Szomor György Robin Hood musicaljét tűzik műsorra, július első napján pedig a Neoton slágerei hallhatók Szép nyári nap című zenés darabban.

Bemutatják Mórahalmon a világ legismertebb magyar szentjéről, Árpád-házi Szent Erzsébetről készült Az Ég tartja a Földet című musicalt is.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom két népszerű alkotása a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska látható. Július utolsó hétvégéjén a betörhetetlen vadló vadnyugati történetét elmesélő Szilaj című családi musicalt tűzik műsorra. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja. A Rómeó és Júlia koncertváltozatát is színpadra állítják augusztus közepén. A magyar történelem pillanatai elevenednek meg a Honfoglalás, az István, a Mi Urunk és az Árpád-házi Királyrock előadásain. Az évad újabb családi musicalekkel, a Fehérlófia című darabbal és az Aladdinnal zárul.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ