Két bemutatóra készül a Pesti Magyar Színház
Dátum: 2022. január 15., szombat, 19:18

Februárban két premierre készül a Pesti Magyar Színház: Cserhalmi György rendezésében mutatják be a Csokonai Lili - Tizenhét hattyúk című produkciót, továbbá Szárazság címmel a klímaváltozás problémájával foglalkozó színházi nevelési előadás is szerepel a programban.

Cserhalmi György rendezésében február 4-én mutatják be a teátrum a Sinkovits Imre színpadon Esterházy Péter Csokonai Lili - Tizenhét hattyúk című egyszemélyes monodrámáját. Az előadásban Csokonai Lili szerepében Péteri Lilla látható - olvasható a Pesti Magyar Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Esterházy Péter remekműve egy nehéz sorsú lány monológja az 1980-as évekből, klasszikus barokk nyelven elmesélve. "Csokonai Lili mint egy ritka, különleges könyvet, úgy nyitja ki előttünk az életét, s még a legtragikusabb élményeket is természetes, magától értetődő humorral meséli" - áll a darab ismertetőjében.

A produkció díszletét Antal Csaba, a jelmezt Velkey Virág és Ziegler Katalin tervezte, az előadás dramaturgja Szegő János, koreográfusa Blaskó Borbála. Az előadást 16 éves kortól ajánlják.

A színház február 24-én és 25-én mutatja be a Rojik Tamás Szárazság című ifjúsági regénye alapján készülő komplex színházi nevelési előadást. A teátrum elsők között kíván színházi eszközök segítségével a klímaváltozás problémájával foglalkozni - emelik ki a közleményben, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy a színházi nevelés eszközeivel hívják fel a figyelmet a globális problémákra, jelenségekre.

A TIE (Theatre in Education) előadás nemcsak a színház szakmai életében új terület, hanem a fővárosi kőszínházi színházi nevelés terén is úttörőnek számít - hangsúlyozzák a közleményben. A Szárazság című TIE előadás elsősorban osztálytermi környezetben valósul meg.

A darab rendezője és írója Szivák-Tóth Viktor. Az előadásban Barsi Márton, Horváth Anna, Keresztény Tamás, Lőrincz Nikol és Varga Fekete Kinga játszik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ