Vendégváró Fesztivál - A szlovákiai Csavar Színház mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban
Dátum: 2022. január 18., kedd, 19:20

Négy előadással mutatkozik be a szlovákiai Csavar Színház a szerdától vasárnapig tartó Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Január 19. és 23. között tizedik alkalommal rendezi meg az idén szintén tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a hetényi Csavar Színház.

A Gál Tamás vezette felvidéki társulat két felnőtt előadással és két családi produkcióval érkezik a Vendégváró Fesztiválra, amelyet minden évben a magyar kultúra napja köré szerveznek.

A kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel - olvasható a Bethlen Téri Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az első két napon két felnőtt előadás került a műsorba, a fesztivál hétvégéjén, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a hetényi Csavar Színház társulata.

Szerdán este Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt címmel Gál Tamás előadói estjét, csütörtökön Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét láthatja a közönség. Szombaton délelőtt Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című műve, vasárnap pedig Asszooony!!! - Buták versenye címmel népmese kapott helyet a programban.

A közleményben kiemelik, hogy az idei fesztivál különösen fontos a kamara méretű befogadó színház életében, hiszen a Vendégváró Fesztivállal kezdi meg a Bethlen fennállása 10. évfordulójának ünneplését.

Tíz éve, 2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig kortárstánc-színházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven, befogadó színházként folytatja működését. A Bethlen első előadása 2012. január 23-án az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt - idézik fel a közleményben.

Mint kiemelik, a színház büszke arra, hogy a 10 éve megfogalmazott célok és alappillérek - mint például a külföldi produkciók befogadása vagy a határon túli magyar színházi műhelyek rendszeres bemutatása - a mai napig megállják helyüket.

A fesztivál programjáról további információ a https://www.bethlenszinhaz.hu/vendegvaro-fesztival-2022/ linken található.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ