Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház
Dátum: 2022. január 25., kedd, 15:36

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház; a Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban.

"Öt film és többszáz színházi előadás után Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be" - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója szerint az előadás a színház sokszínűségét hivatott megmutatni. "Nem titkolt szándékom, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítsunk meg folyamatosan, és szoktassunk be a Budapesti Operettszínházba" - idézi a közlemény a főigazgatót.

Mint a közleményben kiemelik, Kiss Csaba az általa rendezett Tajtékos dalok című produkció stiláris folytatásaként ismét egy francia darabot állított színpadra a Kálmán Imre Teátrumban.

A rendező az előadás zenéjét méltatva elmondta: lenyűgözve nézte, ahogy Kovács Adrián zeneszerző rétegről-rétegre fejtette meg zeneileg a szerepeket. "Mögöttünk van egy bonyolult regény, valamint több filmfeldolgozás előképei, mégis +egyénien+ és saját ízlése szerint egy barokk világban elevenedik meg a mai gondolkodás, néha még Bartókot is ki lehet hallani" - mondta a rendező.

Kovács Adriánt is idézik, aki a zenéről elmondta: az úgynevezett "rizsporos" korszakot vette alapul. "Mégsem tekintem stílusjátéknak, inkább arra a kettősségre épül fel az egész, hogy a szereplők mást mondanak, mint amit valójában gondolnak. Ebben tud a zene segítség és kifejezőeszköz lenni, kicsit modern köntösbe öltöztetve" - mondta.

A produkcióhoz Berzsenyi Krisztina jelmeztervező korhű, részletgazdag és látványos jelmezeket tervezett. Az előadás díszlete maga a Kálmán Imre Teátrum egésze a színpaddal és a nézőtérrel együtt, vagyis a néző a vetítésekkel kiegészülő előadás aktív részesévé, míg a szereplők időnként saját karakterük nézőjévé válnak.

Az előadásban Kocsis Dénes/ Sándor Péter, Polyák Lilla/ Peller Anna, Széles Flóra/ Gubik Petra, Janza Kata/ Füredi Nikolett, Kelemen Hanna/ Kardffy Aisha, valamint Cseh Dávid Péter/ Angler Balázs játszik.

A darab szövegkönyvét Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba írta, a játékmester Bori Tamás, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ A mozi olyan, mint az élet, csak az unalmas részeket kivágták belőle."
Alfred Hitchcock
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ