Újabb három évre Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója
Dátum: 2022. április 29., péntek, 14:07

Folytatja igazgatói munkáját a székesfehérvári Vörösmarty Színház élén Szikora János; a jelenlegi direktort, aki egyedül pályázott a posztra egyhangú döntéssel választotta meg újabb három évre igazgatónak Székesfehérvár közgyűlése pénteken.

A döntést követő sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy az igazgató megválasztása szakmai és közéleti értelemben is teljes egyetértésben történt. Hangsúlyozta, hogy a Vörösmarty Színház a régió meghatározó kulturális intézménye és közösségi helye, ahol az elmúlt években kiváló szakmai munka folyt, emellett olyan színházon kívüli tevékenységeket végzett, mint a Koronázási szertartásjáték, az Atlantisz programban és a Maradj otthon! kampányban való részvétel, ezért is jelenthető ki: jó döntést hozott a testület.

Lehrner Zsolt alpolgármester arról beszélt, hogy az igazgatói pályázatot egyhangúlag és egyértelműen támogatta a színházszakmai bizottság.

Brájer Éva megjegyezte, hogy komoly kihívás a "színházteremtés" egy olyan városban, ahol egyetlen teátrum van, ráadásul nagyon közel Budapesthez. Hozzátette: végig kísérte az elmúlt évek munkáját Szikora Jánossal és annak minden percét élvezte.

Szikora János úgy fogalmazott, hogy "igazán jó színházat csinálni hosszú időn keresztül csakis egy színházát szerető és becsülő városvezetéssel közös egyetértésben lehetséges, és ez a kölcsönös elköteleződésen alapuló, harmonikus együttműködés az országban nem általános". Köszönetét fejezte ki a közönség bizalmáért és érdeklődéséért, ami a számokban is megmutatkozik, hiszen tíz évvel ezelőtt hatezer bérletesük volt, amit nyolc év alatt sikerült 16 ezerre növelni.

Az igazgató szerint egy kivételes történelmi pillanatban kapta meg a folytatás lehetőségét, amikor a világban a pandémia és az ukrajnai háború miatt átrendeződés van és ebben a helyzetben kell a színháznak helytállnia, ami komoly kihívást jelent.

A Vörösmarty Színház igazgatójának megbízása, ezzel egyidejűleg a határozott időtartamú munkaviszonya július 31-én lejár, ezért írt ki pályázatot a posztra korábban a közgyűlés. A március 16-ai határidőig egyetlen pályázat érkezett.

Székesfehérvár képviselő-testülete 20 igen szavazattal támogatta a direktor megbízatásának megújítását a következő három évre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Hogy szerelmes vagy, az nem ok arra, hogy szeressenek."
Hippolyte Taine
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ