Öt nagyszínházi bemutatóval készül a jövő évadra a Veszprémi Petőfi Színház
Dátum: 2022. május 11., szerda, 11:23

Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a jövő évadban, amelyet a szeretetnek szentel a társulat.


Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szeretet évadában az előadások mindegyike valamilyen formában a szeretetet járja körül.

Októberben tartják Jávori Ferenc, Kállay István és Gábor, valamint Müller Péter Sziámi LéviStory című, a Pesti Broadway Alapítvánnyal koprodukcióban készülő musicaljének veszprémi premierjét Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Mint az igazgatóhelyettes fogalmazott, az előadás a Hegedűs a háztetőn című musical folytatásaként értelmezhető.

László Miklós Illatszertár című vígjátékát novemberben láthatják a nézők Balázs Péter rendezésében, aki a fájdalom, a szerelem és a kétségek színdarabjának nevezte a művet, amelynek négyféle filmváltozata létezik és egy musical is készült belőle.

Decemberi bemutató lesz Ábrahám Pál, Földes Imre és Harmath Imre Viktória című operettje Kányádi Szilárd rendezésében.

Januárban tartják Topolcsányi Laura és Szomor György Petőfifjú című musicaljének ősbemutatóját, amelyet Oberfrank Pál és Szomor György rendez. Az előadás aktualitását adja, hogy jövőre lesz Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. A darab a költő gyermek- és ifjúkorába enged bepillantást.

Az évadot Florian Zeller Az apa című darabja zárja Kálloy Molnár Péter rendezésében. Az előadás az időskori demenciával járó megpróbáltatásokról szól - tette hozzá Kellerné Egresi Zsuzsa.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját mutatják be, amelyben a főszereplő tartva a világ történéseitől egy ásott gödörben húzza meg magát, az előadást Oberfrank Pál rendezi.

Mark St. Germain Táncórák című drámáját, amely a művészet gyógyító erejéről szól, Bálint András rendezésében láthatják a nézők. Jerome Kilty A kedves hazug című darabjá pedig Oberfrank Pál rendezi.

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa életéről szól a "...Lázas ifjúság..." című zenés est, amelyet szintén Oberfrank Pál rendez. Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák pedig Kis éji zene címmel ad színházkoncertet.

A gyermek- és ifjúsági színház kínálatában szerepel Weöres Sándor Holdbéli csónakos című zenés mesejátéka Tóth Géza rendezésében, A Mézga család című zenés mesejáték Oberfrank Pál rendezésben, valamint a Hamupipőke című előadás a Kabóca Bábszínházzal és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közös produkcióként.

A Petőfi Sándor János vitéze alapján készült verses mesét a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában láthatják a legfiatalabbak, a Csillaglépő csodaszarvas című mese pedig Rumi László rendezésében kerül színpadra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„Az ember olyan, mint az olajbogyó: akkor adja ki magából, ami benne a legjobb, ha sajtolják."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ