Meghirdette következő évadjának előadásait a miskolci teátrum
Dátum: 2022. május 12., csütörtök, 16:33

Többek közt népszínművel, rockoperával, vígjátékkal, operával készül az új, 2022-2023-as évadra a Miskolci Nemzeti Színház - jelentette be a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

"Boldog az a színház, amelynek ilyen városa van" - fogalmazott Béres Attila az évadhirdető sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy azon fognak dolgozni, hogy újból elérjék a pandémia előtti nézőszámot.

Béres Attila, Rusznyák Gábor főrendező és Szőcs Artur rendező, valamint Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője a következő évad tervezett darabjairól elmondta: Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár Szabó Máté rendezésében érkezik a Nagyszínházba. A rendező másik előadása Heinrich von Kleist Amphitryon című vígjátéka lesz, melyet a Játékszínben mutat be a teátrum.

Ray Cooney vígjátékát Keszég László viszi színre: A miniszter félrelép szintén a Nagyszínházban lesz látható. A Játékszínben pedig Thomas Bernhard A színházcsináló című színművét rendezi majd Keszég László.

Jacques Offenbach operája, a Hoffmann meséi Rusznyák Gábor rendezésében lesz látható a Nagyszínházban. Emellett a rendező jegyzi még A "K" ügy című előadást a Kamaraszínházban.

William Shakespeare vígjátéka is műsoron lesz: a Vízkereszt, vagy bánom is én címen futó előadást Béres Attila rendezi a Nagyszínház színpadán. Alan Alexander Milne Micimackója szintén a direktor rendezésében érkezik, a művet Lőrinczy Attila alkalmazza a Kamaraszínház színpadára.

Szőcs Artur Bródy Sándor A dada című színművét rendezi, mely a Kamaraszínházban lesz látható. Paul Foster I. Erzsébet című színművét szintén a rendező viszi színre a Játékszínben. Szőcs Artur kiemelte, hogy a darabbal emlékeznek Bródy Sándor születésének 160. évfordulójára.

Darvas Benedek és Pintér Béla Gyévuska című zenés játékát Ascher Tamás rendezi a Kamaraszínház színpadán.

A Miskolci Balett is új bemutatókkal készül: a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválon a közönség már láthatta Hugo Viera koreográfiájában a Jobb későn, mint soha című táncelőadást. Ehhez készít Kozma Attila egy második felvonást Vörös napló - Egy kiszolgáltatott nő története címmel. Az évad későbbi részében pedig Plasztik Bombasztik címmel készít újabb táncelőadást Kozma Attila.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ