Fesztivállal zárja júniusban az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház
Dátum: 2022. május 16., hétfő, 6:29

Egyhetes fesztivállal zárja a színházi évadot június 5. és 12. között a dunaújvárosi Bartók Színház, amely először rendezi meg a Mikro Fesztivált kamara- és stúdióelőadásokkal.

A fesztiválon hét nap alatt tíz előadást láthat a közönség - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A meghívott produkciókban többek között Molnár Piroska, Mácsai Pál, Tordai Teri, Horváth Lili, Pokorny Lia, Kerekes Éva, Mucsi Zoltán, Losonczi Kata és Grisnik Petra lép színpadra.

A fesztivál fővédnöke Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, akinek június 5-én, a fesztivál első napján kamarakiállítása is nyílik a Bartók Aula Galériában.

A közleményben Őze Áront, a Bartók Színház igazgatóját idézik, aki felidézte: harminc évvel ezelőtt, 1992. július 14-én szavazta meg Dunaújváros közgyűlése a Bartók Kamaraszínház megalapítását. "Az egykori döntés jubileuma is inspirált minket, amikor elhatároztuk, hogy országos kamarafesztivált szervezünk itt. Bartók Béla progresszív etűdjeinek kifejezését kölcsön véve +színházi mikrokozmoszt+ formálunk egy hét alatt" - mondta az igazgató.

A Bartók Színház meghívására tíz produkció érkezik Dunaújvárosba. Látható lesz az Azt meséld el, Pista!, a Született: Zrínyiné, az Anna Karenina befejezetlen története - Love is the answer és a Grecsó Krisztián Vera című regényéből készült monodráma.

A fesztiválon látható lesz a marosvásárhelyi Yorick Stúdió Lázadni veletek akartam című, Bódi Attila regénye alapján született előadása is.

A műsoron szerepel a Háy János Elem című novellája alapján készült dráma, valamint a Jászberényi Sándor írásai alapján született A lélek legszebb éjszakája című előadás. A programban megtalálható Christopher Hampton Egy német sors című műve, Molnár Piroska előadásában.

A fesztivál utolsó két darabja június 11-én, szombaton a LIAison című zenés produkció és június 12-én, vasárnap Pataki Éva Nőkből is megárt című műve.

A gyerekek a fesztivál idején délelőttönként és hétvégén délutánonként is a Cimbora Produkció különféle interaktív előadásait nézhetik meg.

A közleményben Csadi Zoltánt, a Bartók Színház művészeti igazgatóját, a fesztivál programvezetőjét is idézik, aki arról beszélt, hogy hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Mikro Fesztivált. A Bartók Színház színpadain, sűrített formában mutatják meg a város és a régió közönségének az általuk kiemelkedőnek tartott "mikro" produkciókat: monodrámákat, stúdióelőadásokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ ...a békét leginkább az szolgálja, ha az utolsó szó az asszonyé."
Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ