Tíz bemutatót tervez a következő évadban a Weöres Sándor Színház
Dátum: 2022. május 19., csütörtök, 14:41

Tíz új bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház - közölte az MTI-vel a teátrum csütörtökön.

Horváth Nóra kommunikációs vezető tájékoztatása szerint szeptember 23-án mutatják be a tervek szerint Csehov Sirály című művét, októberben Heinrich von Kleist Az eltört korsó című vígjátékát viszik színre. Novemberben mutatják be Martin McDonagh Az inishmore-i hadnagy című fekete komédiáját, decemberben pedig Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperáját.

Januárban lesz látható a Hamlet hazatér című színháznevelési előadás, amelyet Shakespeare klasszikusa és Kiss Csaba Hazatérés Dániába című drámája nyomán állítanak színpadra, és amelyet bérleten kívüli előadás keretében elsősorban általános iskolás korú diákoknak ajánlanak.

Februárban tartják Veres András Nagyapám, Frank Sinatra című monodrámája és Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című színműve premierjét, majd márciusban David Mamet Egy kanál víz című művét, áprilisban Samuel Bailey Kutyabaj című daraját, májusban pedig Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát mutatják be - sorolta a kommunikációs vezető.

Horváth Nóra kitért arra, hogy továbbra is repertoáron marad A Pál utcai fiúk, a Candide, az Ájlávjú, a Szólít a szörny, az Ajándék, az Antigoné, valamint a Pornó.

Az új évadban a társulathoz csatlakozik Mari Dorottya és Domonkos Zsolt, visszatér Kiss Mari, távozik viszont Jámbor Nándor, Vlahovics Edit és Endrődy Krisztián is.

Idén a Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódva ismét lesz karneválszínház, ahol augusztus 23. és 27. között a Valódi hamisítvány című vígjátékot mutatják be Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ