Mintegy százezren látták a kecskeméti színház közel négyszáz előadását a jubileumi évadában
Dátum: 2022. június 14., kedd, 8:42

Közel százezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 386 előadását a most záruló 125., jubileumi évadában - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a társulat a színház születésnapján a nagy sikerrel játszott Elisabeth című musicallel nyitotta 125. évadát, és a produkció azóta az ötvenedik jubileumi előadását is megünnepelhette. A teátrum főrendezője, Szente Vajk által színpadra állított darabra 25 ezer néző váltott jegyet.

Az évad többi bemutatója is közönségsiker lett: Karinthy Ferenc két egyfelvonásosa, az 1X3 néha 4 című vígjáték, a Leonce és Léna, a Terror című tárgyalótermi dráma, az Eszenyi Enikő rendezte Cirkuszhercegnő, akárcsak a gyermek- és ifjúsági darabok, a Rómeó és Júlia, a Bánk bán opera- és balettváltozata, valamint az Ilja Bocsarnikovsz rendezte darab, A mi kis városunk is, amelyet a budapesti Thália Színházban is bemutattak.

A Lázár Ervin Program keretében több mint 7 ezer kisdiákot láttak vendégül a nagyszínházban. A zenekar 100, az énekkar pedig több mint 120 előadást játszott az évad során, de a tánctagozat, a Kecskemét City Balett számára ugyancsak jelentős volt ez az év - írták.

A táncművészek budapesti bemutatót tartottak a Nemzeti Táncszínházban, és amellett, hogy az összes nagyszínházi produkcióban színpadra léptek, önálló táncszínházi előadásuk egyedülálló volt Magyarországon, ugyanis Barta Dóra előtt még senki nem vitte színre Katona József Bánk bánját a tánc nyelvén.

A társulat szavazatai alapján a 2021/22-es évad embere Kis István díszítő lett, a Látó Ricsi-emlékdíjat pedig Tóth Jázmin hegedűművésznek ítélték.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2022/23-as évadának első új bemutatóját - Szente Vajk rendezésében a Kőszívű című musical premierjét - 2022. október 7-én tartják. Az Elisabeth, a Cirkuszhercegnő, a Terror, A mi kis városunk és az 1x3 néha 4 című darabok pedig ősszel is műsoron maradnak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ