A tanú című szatírával kezdi az évadot a Hevesi Sándor Színház
Dátum: 2022. június 17., péntek, 16:11

Magyar szerzők műveit, klasszikus történelmi drámákat és világirodalmi remekműveket mutat be a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amelynek első bemutatója a film alapján készült A tanú című szatíra lesz - közölte a teátrum igazgatója csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

Besenczi Árpád az elmúlt időszakot értékelve elmondta: a járványhelyzet miatt később kezdődött az évad, az első darabot novemberben tudták bemutatni. A nézők száma 69 ezerről 38 ezerre csökkent, 5742-en váltottak bérletet, míg a 2018/2019-es évadban ez a szám meghaladta a 11 ezret.

Az év közben bemutatott előadásokra már egyre többet váltottak jegyet, "egyre bátrabban és többen mertek jönni" - fogalmazott Besenczi Árpád.

A következő évad legnagyobb feladata lesz, hogy a nézőket visszacsábítsák a színházba - hangsúlyozta. A műsortervet is ennek jegyében állították össze.

Az első őszi bemutató A tanú című szatíra lesz: a darabot Bacsó Péter filmforgatókönyve alapján Hamvai Kornél írta és Böhm György állítja színpadra. Ezt követi A Noszty fiú esete Tóth Marival című Mikszáth-regényből készült színpadi adaptáció.

Decemberben Tennessee Williams klasszikus művét, A vágy villamosát mutatják be Papp Lujzával a főszerepben. A darabot Kiss Csaba állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Zalaegerszegen.

A doni áttörés 80. évfordulója alkalmából 2023. január 13-án Volt egy seregünk címmel Moravetz Levente és Bozó László oratorikus művét tűzik műsorra. Februárban a Kőműves Kelemen című rockballadát láthatja a közönség Tompagábor Kornél rendezésében. Az évadot szintén zenés darabbal zárják: a Tanulmány a nőkről című produkcióban a hatvanas, hetvenes évek nagy slágerei hangzanak majd el.

Az évadzárón több évtizedes munkájuk elismeréseként Ecsedi Erzsébetet, Wellmann Györgyöt és Czegő Terézt a társulat örökös tagja címmel jutalmazták.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ