Megkezdődik a nyári színházi évad Zalaegerszegen
Dátum: 2022. június 23., csütörtök, 16:08

A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal (ZAKO) vasárnap megkezdődik a 16. évad a Kvártélyház Szabadtéri Színházban - közölték a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón a szervezők.

Az első kvártélyházi színházi előadássorozatot tizenöt évvel ezelőtt, 2007-ben rendezték meg. Az akkori városvezetés részéről jó döntésnek bizonyult, hogy az 1765-ban emelt műemléképület udvarára került a szabadtéri színház - fogalmazott Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán hozzátette: a Kvártélyházi Nyár elnevezésű rendezvénysorozat nagyon sok zalaegerszegi és környékbeli családnak nyújt kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

A július 2-ig tartó művészeti fesztiválra sokrétű, kicsit lírai programot állítottak össze - jelezte Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

Vasárnap Cseh Tamás és Csengey Dénes kevésbé ismert dalai hangzanak el Beck Zoltán és Szűcs Krisztián Másnap című estjén. Június 27-én Grecsó Krisztián Vera című regényének színpadi változatát mutatja be a Kőszegi Várszínház. Lengyel Tamás önálló estjén (Kitolás - Apanevelés kezdőknek és haladóknak) az apai lét rejtelmeit boncolgatja. Takács Bence a Kortárs-e a kortárs? című előadással érkezik a Kvártélyház udvarára. Az E-Mancik előadásán négy színésznő - Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit - lép színpadra. A Veszprémi Petőfi Színház a Pilinszky 100 című előadást mutatja be - ismertette a ZAKO programjait Tompa Gábor.

A kvártélyházi nyár július 12-én A Pál utcai fiúk című zenés játékkal folytatódik. A kaposvári egyetem színész hallgatóival közös produkciót tavaly mutatta be Kvártélyház.

Július 29-én Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila Meseautó című musicaljét túzik műsorra Tompa Gábor rendezésében.

A szabadtéri színházi szezon augusztus 16-án, a Zalai Táncegyüttes önálló estjével zárul.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ