Hat bemutatót tervez a jövő évadban a Pinceszínház
Dátum: 2022. június 27., hétfő, 17:26

Hat bemutatót tervez a jövő szezonban a budapesti Pinceszínház, amely a 2022/2023-as évadban az idén megkezdett művészeti munkát folytatja tovább - közölte a színház az MTI-vel.

A közleményben kiemelik: a most záruló évadban kulcsszavuk a változás volt. "Változott a műsor, az arculat, a szerzők, az előadások, változtunk mi magunk is" - írják, hozzátéve: ennek a folyamatnak az eredményeként ősszel megújult arculattal, felújított belső térrel és reprezentatív repertoárral térnek vissza.

Bella Máté és Karafiáth Orsolya Macskadémon című művét, a Szentedrei Teátrummal és a Gergye Krisztián Társulattal közös produkciót szeptemberben mutatják be. O. Horváth Sári Hitler ABBA-t énekel című darabjának premierjét a szerző rendezésében októberre tervezik.

Paul Pörtner Hajmeresztő című művét Kelemen József állítja színpadra, decemberi bemutatóval. A G. E. Lessing Bölcs Náthán és Ulrich Hub Náthán gyermekei című műve nyomán készült produkció, Madák Zsuzsanna Jeruzsálem című osztálytermi színházi nevelési előadása 2023. januárjától lesz látható.

Kiss Csaba De mi lett a pasival? című darabját a szerző rendezésében 2023 februárjában mutatják be. Euripidész Médea című tragédiáját Ágens (Gyimesi Ágnes) és Karsai György viszi színre az évad második felében, a tervek szerint márciusi bemutatóval.

A közleményben felidézik, hogy az idei évadban 168 előadást, 10 bemutatót tartottak, 10300 nézőnek. Elindították a Trezor közéleti beszélgetés sorozatot Szarka Jánossal, amelyben vendégük volt Alföldi Róbert, Cserhalmi György, Nagy Ervin, Hernádi Judit, ebben a sorozatban lépett utoljára színpadra Haumann Péter.

Belekezdtek a 9 magazinnal közös Esti kohász "féknyúz" színházi sorozatba, partnerük lett a FreeSzfe Egyesület, többször otthont adtak az Ab Ovo kiadónak és a budapesti művészeti iskoláknak, emellett számos produkciót fogadtak be. Színházi nevelési csoport működött a színházban középiskolás és egyetemista diákoknak.

Mint írják, a jövő évadban is tovább folytatják az idén elindított programsorozatokat és együttműködéseket, emellett a Pinceszínház ad majd otthont a Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! című sorozatának is. Továbbra is várják a gimnazista és egyetemista korosztályt színházi nevelési programjaikra.

Kiemelik: a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a társművészetekre. A színház továbbra is otthont ad a Benkó Dixieland Bandnek, közösségtalálkozóknak, beszélgetéssorozatoknak, könyvbemutatóknak és ősztől kiállítótértként helyszínt biztosítanak a kortárs képzőművészeknek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Aforizmák
„Könnyebb az emberiséget szeretni, mint az embert."
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ