Lemondott Bocsárdi László a sepsiszentgyörgyi színház igazgatói posztjáról
Dátum: 2022. június 29., szerda, 8:23

Bejelentette kedden lemondását a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatói posztjáról Bocsárdi László Jászai Mari-díjas rendező, aki eredetileg jövő év októberéig vezette volna a teátrumot.

A Krónika című erdélyi napilap tudósítása szerint az igazgató közölte, hogy megszakítja menedzseri szerződését, és felkérte Pál-Ferenczi Gyöngyi színművészt, hogy átmenetileg vállalja el a teátrum igazgatását, ő pedig aligazgatóként segíti.

Bocsárdi már 2020-ban bejelentette, hogy 2023-tól nem folytatja az igazgatást, mert úgy érzi, frissíteni kell a színház szemléletmódján. Ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy az eddigi munkából fakadó értékek se vesszenek kárba, és azt szeretné, ha olyan emberek kerülnének a színház élére, akiknek van víziójuk, könnyen tudnak kapcsolódni a kor kihívásaihoz.

Az új ideiglenes igazgatóról elmondta: nem megosztó személyiség, a kollégái komolyan veszik, és imádja a színházat. Mint megjegyezte, Pálffy Tibor neve is felmerült ideiglenes igazgatóként, de a népszerű színész nem vállalta a megbízatást.

Antal Árpád, a színházat fenntartó polgármesteri hivatal vezetője elmondta, hogy Pál-Ferenczi Gyöngyi egy évig ideiglenes megbízottként vezeti a teátrumot, majd meghirdetik az állást, és nyílt versenyen bárki megpályázhatja az igazgatói tisztséget. A polgármester elmondta: fontos, hogy a Tamási Áron Színház erős márkanév maradjon.

Bocsárdi László 2006 óta igazgatja a sepsiszentgyörgyi színházat, előtte 11 évig az intézmény művészeti vezetője volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
Aforizmák
„ Egy nő még mindig kiszámíthatóbb, mint egy elektron."
Mérő László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ