Nyolc bemutatót tervez a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a 2022-2023-as évadban
Dátum: 2022. július 5., kedd, 10:23

Nyolc bemutatót tervez a 2022-2023-as évadban a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely hétfőtől meghirdette az új bérletrendszerét - közölte a teátrum.

Az új évadban három nagyszínpadi előadást terveznek színpadra vinni. Ezek a bemutatás tervezett sorrendjében Witold Gombrowicz Operett című darabja, amelyet Szilvay Máté állít színpadra, Luigi Pirandello Hat szereplő szerzőt keres című műve Anca Bradu rendezésében, valamint Eugene Ionesco Haláli nagy játék című drámája, amit Alexandru Dabija állít színpadra.

Ezeken kívül további öt új előadást terveznek színre vinni, köztük a Győrfi Kata által írt és Kató Zsolt által rendezett A Kondit, Fincziski Andrea egyéni előadását, az Udvarhely Bábműhely és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtagozatának közös produkcióját, a Petőfi-szelfit Bartal Kiss Rita rendezésében.

A közönség továbbá megtekintheti az Andrew Hefler rendező által jegyzett Afterparty című improvizációs stúdióelőadást, a Márkó Eszter rendezte Nyolckor a bárkán című nagyszínpadi gyerekelőadást, valamint a Tóth Tünde által színpadra állítandó Ábel. Rengeteg. című produkciót, amely a Tamási Áron Ábel a rengetegben című művének az adaptációja.

A korábbi években bemutatott produkciók közül további tizenhármat tartanak műsoron. A Petőfi-emlékévhez kötődően 2023. március 15-én tervezik bemutatni a forradalom.ma 3.0 című előadást Tóth Árpád rendezésében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Jótettért azt várd, hogy további jótetteket várjanak tőled."
Osvát Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ