Tíz premierre készül a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban
Dátum: 2022. agusztus 3., szerda, 8:33

Tíz bemutatót tervez a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a szeptemberben kezdődő 2022/23-as évadban, amelyben ötven előadásból választhat a közönség - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették pénteken a nógrádi megyeszékhelyen.

Simon Lajos, a színház igazgatója elmondta: a nagyszínpadon négy bemutató lesz. Az évad szeptember 21-én kezdődik Csiky Gergely: Buborékok című színművével, novemberben láthatják a nézők a Hja, kérem, a nő, az nő! című zenés analízist a női lélekről. Januárban adják elő A főszereplő című krimivígjátékot, márciusban pedig Zerkovitz Béla és Szilágyi László: Csókos asszony című operettjét.

Az igazgató közölte: kicsit könnyedebb évadot állítottak össze, megtartva a minőségi szórakoztatás elvét.

Három premiert - Woody Allan: Játszd újra, Sam!, Bernard Slade: Mégegyszer veled, ugyanitt és George Bernard Shaw: Warrenné mestersége című darabját - a kamaraszínpadon mutatnak be.

A Felolvasószínházban Szmodis Jenő: Őrültek szigete című parabolája mellett két helyi szerző munkája kerül színre, T. Pataki László: Te kit szerettél, Ádám? című színpadi játéka és Marschalkó Zsolt Kaméleonidász című drámája.

Susán Ferenc produkciós igazgató szólt arról, hogy hat szóló előadás is műsoron lesz: a Balkáni gerle, a Segítség, megnősültem, Pindroch Csaba önálló estje, a Rózsa story, Háy János: Nehéz című drámája, a Pustol a hó, avagy könnyű neked, Szarvas Józsi..., valamint Eperjes Károly pódiumestje, Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az új évadban ötven előadást mutat be valamennyi korosztály számára, közülük a teátrum kávéházban márciusban és májusban Petőfi Sándorra és Madách Imrére emlékeznek születésük 200. évfordulóján, a Petőfi, a légtornász és Laczkó Pál: Szalmakomisszár című darabjaival.

Hat felnőtt, négy ifjúsági és egy gyermekbérlet lesz, és újdonság a Vidor családi matiné, amely három meseelőadással szórakoztat.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a sajtótájékoztatón az eltelt tíz évad számait ismertetve közölte: 59 bemutató, 1200 előadás Salgótarjánban, Nógrád megyében, az ország különböző pontjain, valamint a Kárpát-medence 130 településén és 400 ezer néző.

Mint mondta, a salgótarjáni színházkedvelők által szeretett színház folyamatosan fejlődik, kialakítottak egy új kamaratermet, és a megvalósítandó álom az önálló kőszínház.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ