Lezárult a Szarvasi Vízi Színház 12. évada
Dátum: 2022. agusztus 29., hétfő, 15:15

Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenkettedik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XII. Magyar Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit - közölte a szervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. szerdán közleményben az MTI-vel.

A legjobb jelmez díját Kovács Yvette Alidának ítélték a Macskafogóért; a legjobb díszletért járó elismerést Igaz-Juhász Katalin kapta a Trianon színpadképéért.

A legjobb női mellékszereplő díját Bódi Barbara vehette át az Úrilány szobát keres című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi mellékszereplőként Csonka Andrást ismerték el a Legénybúcsúban megformált karakterért.

A legjobb női főszereplő díja Vándor Évát illette az Apácákért. A legjobb férfi főszereplőnek Timkó János színművész bizonyult a Furcsa pár című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb rendezés díját Szente Vajk kapta a Legénybúcsú című vígjátékért.

A legjobb előadásért járó elismerést a Veszprémi Petőfi Sándor Színház Esőember című darabja vihette haza.

A 300 éves Szarvas város különdíjait Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője és a Zentai Magyar Kamaraszínház érdemelte ki. Szarvas város háttérmunkások számára alapított különdíját Tóth Gábor hangtechnikus kapta.

Az évad hatvannégy előadását több mint negyvenezer néző tekintette meg - írták a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ