Légkondicionált nézőtérrel várja az új évadban a közönségét a Budapest Bábszínház
Dátum: 2022. agusztus 31., szerda, 7:45

Nyáron befejeződtek a munkálatok Budapesti Bábszínházban: a 400 fős nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban az új évadtól klimatizált nézőtér várja a közönséget - közölte a teátrum az MTI-vel pénteken az évadnyitó társulati ülés után.

Megtartotta évadnyitó társulati ülését pénteken a Budapesti Bábszínház. Tájékoztatásuk szerint változatos programokkal készülnek a péntektől vasárnapig tartó Te!rézvárosi fesztiválra. Szombat délután a kisszínpadon jeleneteket láthat a közönség a Babaróka című előadásból, de lesz bábkiállítás is, valamint szeptember első felében elindul a Bábszínház új weboldala.

Mint írják, a próbák már elkezdődtek az évad első bemutatójára. A hat éven felülieknek szóló Az utolsó bárány című humoros, karácsonyi mesét Cseri Hanna állítja színpadra. Ulrich Hub betlehemes története az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről szól, hét kicsit fura bárány kalandjain keresztül. A darab bemutatóját október 8-án tartják.

Ebben az évadban még 3 új előadással készül a társulat. Hamupipőke történetét Kuthy Ágnes állítja színpadra, de ezúttal a kosztümös filmekből jól ismert korba, a 19. századi Angliába helyeződik a történet - olvasható a színház honlapján.

A Kísérleti Studió Ponttól Pontig kísérleti bábelőadás a pont és a különböző térdimenziók, az "egy" és a "több", az egyén és a sokaság kapcsolódási formáit tárja fel, míg a 16 éven felülieknek szóló Dekameron 2023 előadásban tíz kortárs magyar író története elevenedik meg.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a társulati ülésen Ellinger Edina igazgató beszámolt arról is, hogy nyáron a társulat sikerrel szerepelt a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján Kecskeméten, Veszprémben a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban, az Ördögkatlan Fesztivál díszvendégeként pedig öt előadással készültek a közönségnek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ