Magyar előadás látható a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon
Dátum: 2022. agusztus 31., szerda, 14:59

Tizennégy előadással, köztük egy magyar nyelvű produkcióval várja a legkisebbeket az idén a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, amelyet szeptember 18. és 23. között rendeznek meg - közölték a szervezők szerdán.

A rendezvény fődíja, a Grand Prix mellett díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért. Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, amelyet az idén Marija Petrovic szerb színésznő és Viktor Srajman orosz-izraeli rendező vehet át.

A produkciók Szerbiából, Magyarországról, Oroszországból, Olaszországból, Bulgáriából, Franciaországból, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Spanyolországból, Izraelből, Indonéziából és Görögországból érkeznek a vajdasági városba.

A versenyprogramban ezúttal egyetlen magyar előadás szerepel. Az egri Harlekin Bábszínház a Moll tündér álma című zenés bábjátékkal száll versenybe Szabadkán. A molylepkére hasonlító, ám repülni nem tudó, de mindent megjavító tündérről és barátjáról, Durr kukacról szóló előadást Szűcs Réka rendezte.

Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi huszonkilenc évben több mint ötven országból több mint ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ