Tracy Letts darabját mutatja be a Centrál Színház
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 8:28

A Pulitzer-díjas drámaíró és színész, Tracy Letts Mary Page Marlowe című darabját mutatja be szeptember 23-án a budapesti Centrál Színház.

A darab magyarországi premierje eredetileg 2020. március 8-án volt, de a következő előadás a koronavírus-járvány miatt elmaradt - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, Puskás Tamás másodszorra is megrendezte az előadást: a szerző eredeti szándékának megfelelően öt címszereplővel. Mary Page Marlowe szerepét a csecsemő és a gyerekszereplő Hőnig Emmán kívül négy színésznő: Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti személyesíti meg. A férfi szerepekben olyan művészeket láthat a közönség, mint Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Magyar Attila és Scherer Péter.

A világhírű amerikai szerző a krimi dramaturgiáját használva azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. Mary Page Marlowe története a női sors példázata - idézi a közlemény Puskás Tamás rendezőt.

Tracy Letts 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal ismerték el a New York-i Booth Színház Nem félünk a farkastól című drámájában George megformálásáért. A Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat először.

További szerepekben Ágoston Kati, Borbás Gabi, Cseke Brigitta, Mészáros Piroska, Ódor Kristóf, Pálfi Kata, Pálfi Dávid és Rada Bálint lépnek színpadra. A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ