Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron-évforduló jegyében tervezik az új színházi évadot
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 8:45

Névadójának szenteli az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a 125 évvel ezelőtt született erdélyi íróról elnevezett Tamási-évadot hirdetett - közölte az erdélyi teátrum.

Az évadnyitó előadás a színház névadójának Hullámzó vőlegény című művéből készül, amelynek bemutatóját szeptember 19-re, Tamási Áron születésnapjára időzítik. A produkciót Albu István állítja színpadra. Az évad során több, Tamásihoz kapcsolódó eseményt szerveznek a színházban, a város főtéren, valamint az intézmény közösségi oldalain.

November folyamán két bemutatót tervez a társulat, Ivan Viripajev Oxigén című darabját Pálffy Tibor rendezésében láthatja a közönség, majd Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát Kiliti Krisztián rendezi. Szilveszterkor Eugene Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című komédiáját Barabás Árpád állítja színpadra.

Emellett színre viszik Pintér Béla Gyévuska című darabját Hegymegi Máté rendezésében. A tervek szerint április végén Radu Afrim állítja színpadra az évad utolsó bemutatóját, amelynek címét egyelőre nem közölték. A teátrum május második felében tervezi megrendezni a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivált.

Az új évadban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata két előadással vendégszerepel Sepsiszentgyörgyön, így a közönség Friedrich Dürenmatt A nagy Romulus című darabját láthatja Bocsárdi László rendezésében, valamint Szőcs Géza Raszputyin című művét Sardar Tagirovsky rendezésében.

A szintén sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház társulatának három bemutatója lesz. Az elsőt Simona Deaconescu fiatal bukaresti koreográfus, a Tangaj Collective vezetője rendezi, a bemutatót decemberre tervezik. A második új előadást Barta Dóra, a Kecskeméti City Balett vezetője viszi színre, és várhatóan februárban mutatják be. Az évad harmadik új mozgásszínházi előadása egy újabb tűzzsonglőr előadás lesz, amelyet a társulat művészei közösen készítenek 2023 júniusára.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Ha tudtam volna, hogy ily sokáig élek, jobban vigyáztam volna magamra."
„ Eubie " Blake
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ