A 19. századi drámairodalom áll a Zentai Magyar Kamaraszínház idei évadának középpontjában
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 9:04

A 19. századi drámairodalom kerül a középpontba a Zentai Magyar Kamaraszínház 2022/2023-as évadában, amelyben négy új bemutatót terveznek - közölte az MTI-vel kedden Wischer Johann, a teátrum igazgatója.

Az évad első premierjeként október elején mutatják be Henrik Ibsen Nóra című darabját. Az előadást Verebes István állítja színpadra. Wischer Johann felhívta a figyelmet arra, hogy a darab 1879-ben íródott ugyan, de azok a kapcsolati problémák, amelyek megjelennek benne, a mi mindennapjainkban is jelen vannak. "Látjuk, hogy a nagy művek, a nagy drámák időtállóak és kortalanok, minden időben megállják a helyüket" - húzta alá.

Carlo Goldoni Két úr szolgája című művét a Soproni Petőfi Színházzal közösen viszik színre Katona Imre rendezésében. A reneszánsz darabot októberben mutatják be Sopronban, később pedig Zentán fogják játszani, és a tervek szerint több vajdasági településre is elviszik majd. Az előadásban a zentai társulat három színésze játszik. "A koprodukcióban az a jó, hogy a mi színészeink máshol is kipróbálhatják magukat, mások pedig eljöhetnek hozzánk, és a közönségünk új arcokat is lát" - magyarázta a színházigazgató.

November elején kezdődnek a János vitéz próbái. Petőfi Sándor művét Szabó Sebestyén László rendezi, aki főleg a fiatal korosztályt és a gyerekeket szeretné megszólítani ezzel az előadással.

Az évad második felében, áprilisban mutatják be Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiáját. Az előadást Béres László székely rendező állítja színpadra, aki Wischer Johann elmondása szerint kiválóan beszél románul, érti a szöveg humorát, és ezt igyekszik közelebb hozni majd a vajdasági nézőkhöz is.

Mindezek mellett a társulat tantermi produkciókkal járja a vajdasági iskolákat, a színház pedig műsoron tartja azokat az előadásokat, amelyek még mindig népszerűek a nézők körében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ