Színes repertoárral várja a közönséget az új évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 16:39

Regényadaptációval, ősbemutatóval és a művészet különböző megközelítési lehetőségeit bemutató előadásokkal készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a 2022/2023-as évadra - közölte Urbán András, a teátrum igazgatója az MTI-vel szerdán.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház az előző évadzárón mutatta be Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját. Az idei évad ennek az első röprízével indul, de mivel az előadást még alig néhányan látták, az igazgató szerint akár azt is lehet mondani, hogy most lesz a bemutatója. A Csáth Géza életével foglalkozó előadást Urbán András rendezte.

A jövő héten kezdődnek meg Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra. Az ősbemutató még az ősz folyamán látható lesz.

A Junior Prima-díjas színész és rendező Hegymegi Máté a svéd Gunilla Boethius A föld fia című drámája alapján készít előadást a Kosztolányi Dezső Színházban. A fél testével a földbe gyökerezett fiúról szóló előadás próbái novemberben kezdődnek el - magyarázta Urbán András.

A színházigazgató elmondta, ő maga is rendez egy előadást az évad második felében. Ez egy tervezett trilógia második része lesz. A csend költészete címet viselő előadás a hang témájával, a színházi hanggal, illetve a hangtól a szóig történő úttal foglalkozik. Ez a Nézés művészete című - a látvánnyal foglalkozó - előadás "folytatása".

Az évad végén pedig Zlatko Pakovic rendező készít egy előadást, amely a művészi létet vizsgálja, vagyis azt a pontot veszi górcső alá, amikor az emberből művész lesz - magyarázta Urbán András, majd hozzátette: mindezt Ladik Katalin költő-színésznő életén keresztül teszi úgy, hogy az előadásban maga Ladik Katalin is részt vesz.

Urbán András azt is elmondta, hogy az idén sem marad el a Desiré nemzetközi kortárs színházi fesztivál, amelyet november végén rendeznek meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ