A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi magyar színházak előadásai is szerepelnek a romániai Országos Színházi Fesztiválon
Dátum: 2022. szeptember 26., hétfő, 10:26

A kolozsvári és a sepsiszentgyörgyi magyar színházak előadásait is beválogatták Romániában a 32. Országos Színházi Fesztiválra, amelyet Bukarestben rendeznek meg november 5. és 13. között - közölte csütörtökön a Román Színházi Szövetség.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház két produkcióját hívták meg: bemutatják Bukarestben Shakespeare Hamletjét Tompa Gábor rendezésében és Eugen Ionesco Macbett című darabját, amelyet Silviu Purcarete rendezett.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szintén két produkcióval szerepel: előadják a fesztiválon a Jógyerekek képeskönyve című junk-operát Hegymegi Máté rendezésében, valamint Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic és Bojan Vuletic Szerelem és más bűntények című darabját, amely Arsenijevic azonos című filmje alapján készült, és a román Theodor-Cristian Popescu állította színpadra.

Sepsiszentgyörgyről egy harmadik előadás is érkezik a seregszemlére, mivel a programba beválogatták az M Stúdió mozgásszínház Are we human or are we dancers? (Emberek vagy táncosok vagyunk?) című produkcióját, amely Ioana Marchidan koncepciója és koreográfiája alapján készült.

A fesztiválon játszani fogják a Nagy Botond rendezte Hazatérés című előadást is, amely Matei Visniec román drámaíró műve alapján készült a suceavai Matei Visniec Színházban.

A válogatók közölték, hogy mivel minden színház eredetileg két produkcióval pályázhatott, több mint 100 előadást tekintettek meg az előző, 2021-2022-es évadból, és így alakították ki a fesztivál programját.

A fesztiválra tíz külföldi produkciót is meghívtak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Az életet csak előretekintve lehet élni, ám megérteni csak visszatekintve lehet."
Soren Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ