Improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban
Dátum: 2022. október 28., péntek, 9:06

Lesz, ami lesz címmel improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban pénteken. A havonta jelentkező sorozat első estjén a Vígszínház művészei Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel fognak rögtönözni.

Havonta egy alkalommal a Vígszínház társulatának más-más tagjai a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével fognak improvizálni - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Október 28-án Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán fog játszani.

A társulat gazdasági, rezsi, szociális, pszichológiai, egzisztenciális, párkapcsolati válságok kezelésére ad útmutatót a Pesti Színházban. A napjainkat meghatározó, körülölelő, néha besötétítő, máskor abszurddá tevő válságok témájában fognak a színészek rögtönözni - áll a közleményben.

Az idei estek házigazdája Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója lesz, aki szerint az improvizáció az abszolút jelenidő. "Végül is ez az életünk, manapság egyre kiszámíthatatlanabb, mi fog történni a következő pillanatban. Nehéz uralni a jelent" - idézi az igazgatót a közlemény.

Amikor az ember improvizál, csak önmagából építkezhet, talán még többet árul el önmagáról, mint egy nagy klasszikus szerepben. "Ugrás az ismeretlenbe, csak a kollégában bízhatsz. Nincs író, sem rendező a háttérben kottával, instrukciókkal, vezérfonallal" - teszi hozzá.

"Felmegy az adrenalin és kilökődnek a mondatok. Vagy nem lökődnek ki, csikorog az agy, a néző számára azt hiszem, ez is szórakoztató" - jegyzi meg.

Mint fogalmaz, egy közös játék ez, ahol a nézőtéren ülő is végigpörgeti önmagában, mit mondana, merrefelé vinné a történetet. "Ezekre az estekre másképp készülünk, nevezetesen sehogy" - hangsúlyozza Rudolf Péter.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ