Óz, a varázsló - A klasszikus mese új köntösben a Kolibri színpadán
Dátum: 2023. január 21., szombat, 18:04

Az idei évad első nagyszínpadi produkciójaként egy klasszikus mesét láthat új köntösben a Kolibri Színház közönsége; január 28-án, szombaton mutatják be az Óz, a varázsló című darabot, Gothár Péter rendezésében.

L. Frank Baum több mint százhúsz éve született meséje generációk sokaságát bűvölte már el - olvasható a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az ismert történet a Kolibri Színház immár harminc éves hagyományainak megfelelő új köntösben, különleges látványvilággal kerül a kisiskolás nézők elé, Gothár Péter rendezésében és díszletében. Az eredeti regény fordulatait megtartó, a világ csodáiról mesélő szövegkönyvet és a dalszövegeket Horváth Péter írta, a zeneszerző Selmeczi György, a jelmeztervező Tihanyi Ildi.

"A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi érzésekből. Varázshatalma akkora, hogy Dorottya tőle kér tanácsot, hogyan juthatna haza az álmok mesés birodalmából" - olvasható az előadás ajánlójában.

A közleményben Gothár Pétert idézik, akit a nagysikerű Trapiti rendezőjeként már megismerhetett a társulat. A rendező elmondta: az Óz szívből, szívről, bátorságról, és észről szóló történetéért mindig lelkesedett. "A kisgyerek magától okosodik, minden nap tanul valamit, ha mesélsz - mondja a szerző, L. Frank Baum. És mesélés közben én is tanulok: az iróniáról, a gyengédségről és a barátságról" - vallja a rendező az előadás kapcsán.

A főszerepet Nyirkó Krisztina alakítja, a további szerepekben Farkas Éva, Kormos Gyula, Köleséri Sándor, Krausz Gábor, Mészáros Tamás, Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid, Tóth József, Vass György, valamint a KIMI-Kolibri Stúdió növendékei láthatók.

Az előadás bemutatóját január 28-án, szombaton, 15 órakor tartják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ