Hat nagyszínpadi előadással készül a Hevesi Sándor Színház
Dátum: 2023. március 6., hétfő, 14:31

Hat nagyszínpadi bemutatóval készül a 2023/24-es évadra a Hevesi Sándor Színház. A műsorterv összeállításánál változatosságra törekedtek: a szeptembertől májusig tartó időszakban vígjátékot, falusi bohózatot, színművet és musicalt is színpadra állítanak - közölte a teátrum igazgatója a jövő évadot bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Besenczi Árpád elmondta, hogy a szezont izgalmas, kicsit frivol francia vígjátékkal indítják. Gérald Lauzier Ballépés jobbra című darabját a színházvezető rendezi. Októberben Böhm György a Rideg Sándor azonos című regénye nyomán készült, Indul a bakterház című bohózatot állítja színpadra.

A következő év februárjában a dzsentrivilágot, valamint a századeleji budapesti és vidéki életet idézik meg Hunyady Sándor A három sárkány című zenés játékával, amelyben Rékasi Károly játssza a főszerepet. Ezt követően kortárs darabot tűznek műsorra: Szálinger Balázs zalai szerző Becsvölgye című falusi krimijét Mihály Péter rendezi.

Áprilisban családi musicalt, Thomas Meehan, Charles Strouse és Martin Charnin Annie, a kis árva című művének színpadi adaptációját mutatja be a társulat. Májusban Moliere klasszikus darabjával, a Tartuffe című színművel zárják a 2023/24-es évadot.

A programismertetőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere elmondta: az energiaválság hatása nehéz helyzet elé állította az önkormányzatokat. Nagyon sok településen zártak be kulturális intézményeket, illetve színházakat.

"Zalaegerszeg úgy döntött, hogy nem ezt az utat járja" - fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház továbbra is működik és várja a nézőket.

A teátrumok olyan tevékenyéget végeznek, amelyre a nehéz időszakban még nagyobb szükség van - hangsúlyozta a Balaicz Zoltán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A fal mindig keményebb, mint a fejünk, amellyel be akarjuk törni."
Marie Curie
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ