Makai Zsolt világosító kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Dátum: 2023. május 14., vasárnap, 22:22

Makai Zsolt világosító, fényszabályozó-kezelő kapta idén a Vígszínház Várkonyi Zoltán-emlékdíját, amelyet minden évben műszaki vagy adminisztratív dolgozóknak ítélnek oda a társulat titkos szavazása alapján.

A Várkonyi Zoltánról, a színház legendás igazgató-rendezőjéről elnevezett díjat péntek este, Az öreg hölgy látogatása című előadás után a Várkonyi-család - Várkonyiné Farkas Éva, Várkonyi Gáspár és családja -, valamint Rudolf Péter igazgató adta át - közölte a Vígszínház.

Az idei díjazott, Makai Zsolt mintegy 38 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának, neki ez a munka "életre szóló szerelem" lett - olvasható a tájékoztatóban.

"Olyan régóta vagyok itt, hogy a színház szinte minden tégláját ismerem. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen szép épületben dolgozom" - idézte a teátrum Makai Zoltánt, aki szerint a világosítás érdekesebb munka, mint ahogy azt egy civil gondolná.

"Nekünk kell biztosítani, hogy a 100. előadáson is úgy nézzen ki a hatásvilágítás, ahogy a világítástervező megálmodta. Egy jól beállított fény szebbé varázsolja a díszletet, képes például a drámai hangulatot erősíteni" - magyarázta a díjazott.

A Várkonyi Zoltán-díjat a rendező-igazgató özvegye, Szemere Vera alapította 1984-ben. Azóta minden évben a színház dolgozói titkos szavazással voksolnak egy műszaki vagy egy adminisztratív munkakörben dolgozó kollégára, akit Várkonyi Zoltán születésének május 13-i évfordulójához kapcsolódva tüntetnek ki - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ